BouwProfs

De bouw online verbonden.

De gemeente Barneveld komt in april met een uitgewerkt plan voor nieuwbouw van 42 woningen in de wijk De Burgt. In de nieuwe deelwijk Burgthoven II, is vooral ruimte voor goedkope koopwoningen en vrije sectorwoningen.

De nieuwbouw sluit aan op de huidige wijk Burgthoven, ten zuiden van de Beekboog en Ceram. De nieuwe wijk ligt ten noorden van het oude terrein van manege De Burcht aan de Nederwoudseweg. Er komen vijftien goedkope huizen tot 170.000 euro en 22 vrije sectorwoningen met prijzen boven de 250.000 euro. Daarvan zijn er zes twee-onder-éénkappers en vijf middeldure woningen tot 250.000 euro. In het plan zijn daarnaast 73 parkeerplaatsen ingetekend. Nieuwe bewoners moeten deels op eigen terrein parkeren.

De verwachting is dat de gemeente het voorontwerp voor dit plan in de tweede helft van april ter inzage legt. ,,Na de ontwerpfase en het bouwrijp maken van het terrein kan de bouw van de woningen op zijn vroegst begin volgend jaar starten”, aldus gemeentewoordvoerder Bertil Rebel.

In 2006 werd ten zuiden van het terrein van de manege aan de kant van de burgemeester Labreelaan al deelwijk Burgthoven I ontwikkeld, met in totaal 87 woningen. Direct naast beide delen ligt manege De Burcht.

Weergaven: 524

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+