BouwProfs

De bouw online verbonden.

Nog voor het eind van dit jaar willen Kondor Wessels Projecten (KWP) en Doetinchem beginnen met de bouw van het eerste deel van Iseldoks op het voormalige Intermecoterrein.

Daarmee is na een jaar onderhandelen en gesprekken voeren met beleggers en afnemers het plan voor Iseldoks vlot getrokken. Er komen 130 appartementen en daaronder commerciële ruimtes.

De gemeenteraad nam in juni 2011 het besluit om medewerking te verlenen aan de samenwerking tussen Doetinchem en KWP voor ontwikkeling van Iseldoks.

Samen met Sité Woondiensten zou er snel gebouwd kunnen worden aan het bouwplan. Dat liep echter anders.

Economische omstandigheden zorgden voor flink wat onrust. De deadline van 1 december 2011 werd niet gehaald, maar ook die van 1 maart 2012 verstreek zonder gewenst resultaat.

Na lang onderhandelen hebben KWP en Doetinchem een groep investeerders op initiatief van de Ten Hag Groep gevonden die garant staan voor 27 woningen.

Doetinchem en KWP nemen het risico voor het afnemen van 33 laanwoningen aan de Missetstraat. Volgens Doetinchem blijft de gemeente binnen het risico dat de raad eerder als maximum heeft meegegeven.

Sité Woondiensten is akkoord gegaan met de afname van 32 huurwoningen en zorggroep Sensire neemt 36 zorgwoningen voor de verhuur af.

Bekijk hier een videoimpressie.

Weergaven: 203

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+