BouwProfs

De bouw online verbonden.

Teylingen aan de slag met nieuwbouw, fase 1 omvat bouw 40 woningen.

Teylingen wil aan de slag met de eerst fase van de nieuwe woningbouw op de hoek van de Parklaan en de Narcissenlaan. De eerste fase omvat de bouw van 40 woningen.
Het plan is in overleg met een meedenkgroep van omwonenden tot stand gekomen. Met Woonstichting Vooruitgang is overeenstemming bereikt over een intentieovereenkomst over de verkoop van de grond en de realisatie van de fasen 1 en 3 van het plan. De gemeente gaat het nieuwe bestemmingsplan voor het gebied in procedure brengen.

Wethouder Leo van der Zon is blij met de volgende stap in het project, dat de werktitel ‘Bloementuin’ heeft gekregen. “We hebben een intensief traject achter de rug, waarbij het plan binnen de door de gemeenteraad gestelde kaders is uitgewerkt in overleg met Woonstichting Vooruitgang en de meedenkgroep uit de buurt. Het bestemmingsplan is klaar om in procedure gebracht te worden. In april organiseren we een inloopavond over het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan. De huidige planning is erop gericht in het voorjaar van 2013 met de bouw te starten”.

Fase 1
Met Woonstichting Vooruitgang is in principe overeenstemming bereikt over de realisatie van fase 1 en fase 3 van het project. De Woonstichting wil de grond voor fase 1 van de gemeente kopen. De bedoeling is dat op korte termijn een koopovereenkomst gesloten wordt. Op de plek van fase 1 bevonden zich gymzalen en een dansschool en bevindt zich nog het binnenkort te slopen gebouw van De Ankerplaats. Fase 1 omvat de bouw van 40 woningen: 16 appartementen en 5 eengezinswoningen in de vrije sector en 15 appartementen en 4 eengezinswoningen in de sociale sector.

Fase 3
Fase 3 omvat de sloop van de bestaande woningen van Woonstichting Vooruitgang aan de Gladiolenstraat 1-15b en de Freesiastraat 1-5. In plaats daarvan wordt een gebouw met 28 appartementen gebouwd, waarvan 21 sociale koopappartementen en 7 vrije sector appartementen. Met de nieuwbouw ontstaat ruimte om de parkeerbalans voor de wijk te verbeteren.

Fase 2
Fase 2 omvat de bouw van in totaal 58 woningen op het gebied waar zich nu het tennispark van de Sassenheimse Tennisvereniging (STV) bevindt. De gemeente is met STV in overleg over de uitplaatsing van het tennispark. De oplevering van de fasen 2 en 3 is volgens de planning voorzien voor 2015.

Weergaven: 106

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+