BouwProfs

De bouw online verbonden.

Utrechts plan voor facelift winkelcentrum De Gaard‎ in Tuindorp.

De langverwachte vernieuwing van winkelcentrum De Gaard in het Utrechtse Tuindorp is een stap dichterbij. De gemeente heeft in samenspraak met een aantal bewoners een schetsplan gemaakt en dat is nu in de wijk verspreid.

Niet alleen het winkelcentrum, ook het gebied eromheen wordt flink onder handen genomen. Zo worden de parkeerplaats en busroute verplaatst om wandelaars en fietsers de ruimte te geven en komt er meer groen.

Een belangrijke ingreep is dat, ter hoogte van De Gaard, de Eykmanlaan teruggebracht wordt tot een tweebaansweg. De ruimte die hiermee wordt gewonnen komt ten gunste van het plangebied.

Het is de bedoeling Albert Heijn in De Gaard gaat uitbreiden. Ook komen er nieuwe winkels bij, mogelijk een Blokker-achtige formule, en zijn er mogelijkheden voor horeca.

De gemeenteraad moet zich nu over het plan buigen. Ook kunnen omwonenden hun zegje doen. Om het bouwplan goed te keuren, is herziening van het bestemmingsplan nodig. Bedoeling is dat het werk in het najaar van 2014 begint.

Weergaven: 301

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+