BouwProfs

De bouw online verbonden.

Robert 't Jong
  • Hillegom
  • Nederland
  • architectuur
Delen op Facebook MySpace
 

De pagina van Robert 't Jong

Vandaag op BouwProfs

Robert 't Jong heeft gereageerd op discussie Eerste gedachte over de oorzaak van deze schade? van Jeroen Bollen
"Zo te zien druk van binnen het metselwerk naar boven; zoiets kan gebeuren als je bijvoorbeeld ter versterking staven betonstaal in de voegen opneemt, zoals in de jaren 1970-1980 - toen er nog geen Murfor wapening was - geregeld gebeurde."
26 Aug 2021
Robert 't Jong heeft gereageerd op discussie Hoogte verschil in betonnen galerijvloer platen. van Milco Boesmans
"Er is in het Bouwbesluit een maximale hoogte gegeven voor de dorpel van een woning-toegangsdeur en die ligt op 20 mm; logica gebiedt dat die zelfde norm alsdan ook zou kunnen gelden voor de onderlinge ligging van galerij-platen, maar zover ik…"
25 Jan 2021
Robert 't Jong heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
30 Nov 2020

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Bouwburo Bollenstreek & Coöperatie Aangenamer Bouwen UA
Functie:
design - ideas - solutions
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://bouwbol.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
All-round bouwkundige met brede ervaring in ontwerp en technische beoordeling van vastgoed, veelal woningen, maar ook bedrijfspanden en horeca-objecten.
Daarnaast ervaring in bouw-uitvoering en Bouw- & Woning Toezicht.

Als rentmeesters van deze planeet moeten wij onze gebouwde omgeving zo veel mogelijk realiseren met behulp van natuurlijke materialen en hulpbronnen, zodat ook de generaties ná ons een leefbare omgeving aantreffen.
De kracht zit in eenvoud... een gebouw is er om zijn gebruikers te dienen, het moet dus qua beleving en bruikbaarheid aansluiten bij het verwachtingspatroon van de gebruiker.
Vanuit deze stelling werk ik liefst met materialen als (Kruislaag)Hout, Houtvezel, Leem en Cellulose en energie uit zon, wind en water, kortom, onuitputtelijke bronnen die al veel te lang worden genegeerd.

Architectuur is in mijn beleving veel meer dan een mooi plaatje en een goed praatje; als ontwerper/adviseur zie ik mijzelf dan ook primair als systems-integrator.
Een goed gebouw is als een organisme : een samenhangend geheel van bouwkundige en installatietechnische elementen, waarin alle elementen optimaal op elkaar afgestemd zijn.

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 2 December 2015 om 14.00 zei BouwProfs Redactie...

Beste Robert,

Bedankt voor je aanmelding voor BouwProfs. BouwProfs is het netwerk dat de bouw online verbindt. Dagelijks bespreken we de actuele thema's uit de bouw en vastgoed. Het thema duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Op BouwProfs kan iedereen zijn bouwvragen stellen. Heb je een probleem uit je praktijk die je aan collega experts wil voorleggen? Doe dat dan hier.

Graag maken we je nog attent op onze boekenrubriek. Hierin kan je interessante vakboeken bestellen specifiek gericht op de bouw. 

BouwProfs organiseert regelmatig vakinhoudelijke trainingen voor bouwprofessionals. Zo bieden wij momenteel de 1-daagse training vochtproblemen herkennen en oplossen binnen gebouwen. Deze training wordt gegeven door Eddy Cruysberghs, dé expert op dit gebied.

Ik wens je veel plezier toe met je deelname aan ons BouwProfs netwerk. Heb je vragen of suggesties? Wil je actief bijdragen aan BouwProfs door bijvoorbeeld een expertblog te schrijven? Laat het me weten en stuur me een mail. En vergeet ons niet ook te volgen op TwitterFacebook en Google+.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+