BouwProfs

De bouw online verbonden.

Met ingang van 1 januari 2024 is de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen definitief in werking getreden. Met de komst van de WKB hebben we afscheid genomen van het traditioneel werken onder bouwtoezicht en werken we nu onder kwaliteitsborging. En dat brengt heel veel belangrijke veranderingen met zich mee.

Wat dacht je alleen al van de rechten van de opdrachtgever? Deze zijn nu veel beter geborgd, de opdrachtgever heeft binnen de WKB een beschermde status. Juist daarom moet iedere partij in het bouwproces van de WKB alle regels rondom de overeenkomst, uitvoering, gereedmelding en oplevering strikt opvolgen.

Wil jij als professional weten wat er exact is veranderd met de komst van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen? En wat de grote verschillen zijn tussen het bouwen onder kwaliteitsborging versus de oude manier van werken onder traditioneel bouwtoezicht?

Volg dan nu de 1-daagse basiscursus WKB.

Tijdens deze dag duiken we meteen de praktijk in. Jouw praktijk om precies te zijn. Aan de hand van voorbeelden legt onze docent je uit wat het werken onder de WKB voor jou inhoudt.

Zo krijg je onder meer uitgelegd wat er vanuit de WKB verwacht wordt van je, hoe je zorgt voor de juiste dossieropbouw en op welke wijze je dient te communiceren met klanten en bouwpartners.

BouwProfs WKB stappenplan

Als cursist krijg je na het volgen van de cursus het BouwProfs WKB stappenplan gemaild.

Dit stappenplan is een checklist waarmee je altijd de juiste stap zet op het juiste moment binnen de regels die de WKB voorschrijft.

 

Deze cursus wordt afwisselend gegeven door de volgende docenten:

Martijn Broeze

Martijn mag met recht een autoriteit genoemd worden binnen de WKB. Martijn is oprichter en directeur bij Borg4. Met zijn bedrijf ondersteunt hij bedrijven met het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van de WKB.

Bij zijn vorige werkgever Plangarant was Martijn als projectmanager en kwaliteitsborger van WKB vanaf het begin betrokken bij de introductie van de WKB.


Kees Hootsen

Kees houdt zich al meer dan twintig jaar bezig met het organiseren en verbeteren van kwaliteit in het bouwproces. 

In zijn dagelijkse praktijk laat Kees graag aan bouwpartijen zien hoe men de bouwkwaliteit op een praktische en effectieve manier kan verbeteren op zo'n manier dat dit meteen optimaal aansluit op de eisen die de WKB stelt.

ir. Rens ten Hagen

Rens is hoofddocent binnen BouwProfs met een specialisatie in bouwfysica, bouwwetgeving en bouwbesluit. 

Rens treedt naast zijn docentschap op als adviseur bij juridische vraagstukken en conflicten inzake bouw en gebouwen zoals schade en bepalingen binnen bouwwet- en regelgeving.

VOOR WIE IS DE 1-DAAGSE BASISCURSUS WKB GESCHIKT?

De 1-daagse basiscursus WKB is geschikt voor iedere professional die werkzaam is in de bouw en eigenaren van gebouwen en die willen weten wat de WKB inhoudt en welke veranderingen dit oplevert ten opzichte van de oude wijze van werken.

NIVRE expert ontvangen 5 PE punten voor het volgen van deze cursus.

Prijs: € 285,- exclusief 21% btw en inclusief lunch en hand-out.

Wil je de 1-daagse basiscursus WKB volgen?

Kijk hier voor cursusdata en locaties.


Klik hier als je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe trainingen en data.

Weergaven: 2593

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 2 Februari 2024 op 15.17

Ik vond het een goeie cursus. Bij mij is er een duidelijk beeld ontstaan op de vragen wat een WKB'er is, wat hij het doet en hoe. Het was een volledige en uitgebreide cursus.

Martijn van Nes - bouwkundig adviesburo Baas BV

Reactie van BouwProfs Redactie op 10 Januari 2024 op 12.38

Zeer praktijkgerichte training gegeven door een trainer met veel kennis over het onderwerp.

Emile Lindeboom - Kleurrijk Wonen

Reactie van BouwProfs Redactie op 10 Januari 2024 op 12.36

Duidelijke cursus die antwoord heeft gegeven op mijn vragen inzake WKB.

Andries Koster - Buro Junior

Reactie van BouwProfs Redactie op 10 Januari 2024 op 12.34

Deze cursus zou eigenlijk gevolgd moeten worden door (alle) opdrachtgevers en aannemers.

Wouter van Vliet - Van Vliet Bouwkennis

Reactie van BouwProfs Redactie op 10 Januari 2024 op 12.31
Deze basis cursus in nuttig voor alle partijen die met een activiteit in de leefomgeving te maken hebben. Van (interne) KAM medewerkers tot producenten van elementen die een certificaat aan moet kunnen leveren, installateurs die garantie moeten geven voor de levensduur van een apparaat, groenonderhoud partijen en natuurlijk de uitvoerende, adviserende en opdracht gevende partijen.

Jan de Waal - Tragel

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+