BouwProfs

De bouw online verbonden.

BouwProfs webinars over de constructieve veiligheid van bestaand vastgoed.

We zien het tegenwoordig regelmatig in de media verschijnen; problemen met uitkragende vloeren, gemetselde kopgevels en funderingen van (woon)gebouwen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig.

Steeds vaker komen ook de problemen van de nieuwe generatie gebouwen aan het licht. Te denken valt hierbij aan recentelijke incidenten met bollenplaatvloeren, geveldragers, betonnen borstweringen en funderingen. Dit laatste als gevolg van extreem lage waterstanden. 

BouwProfs organiseert binnenkort een serie webinars over de constructieve veiligheid van bestaand vastgoed waarin we je inzicht geven in de oorzaken van de problematiek die voor kan komen bij de nieuwe generatie gebouwen. In de webinars demonstreren we de onderzoeksmogelijkheden en krijg je hersteltechnieken te zien aan de hand van enkele voorbeeldprojecten.

De webinars worden inhoudelijk behandeld door onze kennispartner Nebest uit Vianen. Nebest B.V. is gespecialiseerd in onderhoud, materiaalkunde en inspectie van infrastructuur en gebouwen.


De volgende webinars worden in mei gegeven:

Webinar 'Constructieve veiligheid van metselwerkgevels'

Tijdens dit webinar worden enkele voorbeeldincidenten met betrekking tot instortingen behandeld. Ook worden de eerdere richtlijnen vanuit VROM besproken en diverse  herstelmethodieken gedemonstreerd.

Dit webinar is inmiddels gehouden en kan je hier terug kijken.

Webinar 'Proefbelasten van (breedplaat)vloeren'

Tijdens dit webinar wordt een project in Hardinxveld besproken dat veelvuldig in de media heeft gestaan. Naar verwachting zullen de uitkomsten van de proef die tijdens dit project is gedaan de wijze van beoordeling van breedplaatvloeren flink veranderen.

Dit webinar is inmiddels gehouden en kan je hier terug kijken.

Webinar 'Onderzoek en herstel van funderingsconstructies'

Minstens 1.000.000 woningen in Nederland hebben een risico op funderingsproblemen. De funderingsproblematiek van houten paalfunderingen manifesteert zich in een groot deel van het land. De oorzaken van funderingsproblemen zijn erg divers. Houten paalfunderingen kunnen worden aangetast door schimmels en/of bacteriën. Een tekort aan grondmechanisch draagvermogen kan een rol spelen, of een extreem lage waterstand. De financiële gevolgen van deze problemen en het eventuele funderingsherstel kunnen voor de eigenaren en bewoners grote (financiële) gevolgen hebben.

In dit webinar leer je  funderingsproblemen vroegtijdig te herkennen. Tevens belichten we de mogelijkheden van onderzoek en enkele veelvoorkomende herstelprincipes.

Dit webinar is inmiddels gehouden en kan je hier terug kijken.

Webinar 'Voorbeelden van incidenten met prefab beton'

Aan de hand van een praktijkcase, een incident in Roosendaal waar een prefab borstweringselement van een balkon is bezweken en op een dak van een winkelcentrum terecht kwam wordt in dit webinar bekeken of deze problematiek mogelijk ook kan voorkomen bij meer van dit soort typen gebouwen in Nederland.

Dit webinar wordt gegeven: donderdag 14 mei van 13.00 tot 13.30 uur. 

Meld je hier aan voor dit webinar.

Webinar 'Nebest virtuele laboratoriumtour'

Het materiaalkundig laboratorium van Nebest heeft de afgelopen jaren niet stilgestaan in zijn ontwikkeling. Tijdens dit webinar krijg je een virtuele rondleiding door dit  chemisch, fysisch, microscopisch en betontechnologisch laboratorium waar onder meer onderzoeken aan beton, staal, hout en metselwerk worden gepleegd. 

Dit webinar wordt gegeven: donderdag 14 mei van 14.00 tot 14.30 uur.

Meld je hier aan voor dit webinar.

Weergaven: 1039

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+