BouwProfs

De bouw online verbonden.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van duurzame koplopers in de bouw.

Gemeenten, regio’s, corporaties en bouwpartijen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014. De winnaars ontvangen de Awards 3 februari 2014 uit handen van staatssecretaris Wilma Mansveld.

Het doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards is de verkiezing van de beste samenwerking en prestatie op het gebied van duurzaam bouwen in Nederland vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Duurzaam bouwen is lang genoeg gezien als visie of toekomstmuziek. Nederland moet nu bewijzen dat het zijn ambities waarmaakt. De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. 

GPR Gebouw als ideale benchmark
Naast het indienen van een inhoudelijke motivatie, publiceren deelnemers zo veel mogelijk duurzame projecten op de kaart van Nederland. Dit wordt gedaan met behulp van GPR Gebouw, de prestatiesoftware voor het inzichtelijk maken van duurzaamheid van nieuwbouw en bestaande bouw in Nederland. Hiermee is het voor de jury mogelijk om de duurzaamheidsprestaties van uiteenlopende projecten te vergelijken.

Ambassadeurs, sponsoren en initiatiefnemer
De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden landelijk breed gedragen en mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Provincie Utrecht, Aedes, Bouwend Nederland, Vereniging van Nederlandse Gemeenten, de Gemeente Tilburg, het nieuwsplatform Duurzaam Gebouwd en het vakblad De Ingenieur. W/E adviseurs is de initiatiefnemer van De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards.

Een aantal bekende namen uit de sector heeft zich verbonden aan de Awards als ambassadeurs:
Jacqueline Cramer: hoogleraar Duurzaam Innoveren Universiteit Utrecht, Berend de Vries: wethouder Tilburg en Jeroen Nobel: wethouder Haarlemmermeer.

Vakjury
De inzendingen worden beoordeeld voor een vakkundige jury uit verschillende sectoren in de bouw. Juryvoorzitter is prof. dr. ir. Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building & Development aan de Business Universiteit Nyenrode en aan de TU Delft. Binnenkort worden de namen van alle juryleden bekendgemaakt.

Inschrijven
Inschrijven kan tot en met 15 december 2013. Het publiceren van projecten kan tot en met 2 januari 2014. Rond 15 januari 2014 worden de genomineerde deelnemers bekend gemaakt. Op 3 februari 2014 is de uitreiking van de Awards aan de winnaars door staatssecretaris Mansveld.

Weergaven: 65

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+