BouwProfs

De bouw online verbonden.

Dubai krijgt hotel dat volledig op zonne-energie draait.

Dubai heeft de ambitie om de meest duurzame stad ter wereld te worden. Dat men het niet alleen bij woorden laat blijkt onder door de ontwikkeling van het zeer ambitieuze project 'De Duurzame Stad' dat momenteel wordt ontwikkeld. In de Emiraten ontwikkelt men hiermee een compleet duurzame stad waar de bewoners en werknemers de hoogste kwaliteit van het leven hebben en dat gecombineerd met de laagst mogelijke footprint.

Hotel Indigo Dubai draait volledig op zonne-energie

De Duurzame Stad zal onder meer woningen, een groene school, een buurthuis, een manege, met zonnepanelen overdekte parkeerplaatsen en een biologische boerderij gaan krijgen. Midden in de stad wordt meteen een hotel gebouwd dat volledig op zonne-energie zal gaan draaien. Het energie neutrale Hotel Indigo Dubai wordt eerste helft 2017 geopend en gaat 170 kamers tellen.

Duurzaam op alle fronten

Het hotel wil in alle facetten duurzaam zijn. Zo zal al het afvalwater van het hotel worden hergebruikt, en zal een op zonne-energie aangedreven shuttle bus de gasten van en naar het centrum brengen. Eigenaar InterContinental Hotels Group (IHG) heeft inmiddels een overeenkomst met Diamond ontwikkelaars gesloten om het hotel te gaan ontwikkelen.

Weergaven: 230

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+