BouwProfs

De bouw online verbonden.

Expertmeeting Integrale Brandveiligheid als uitdaging voor de gehele bouwkolom op dinsdag 18 mei 2010 in Amsterdam


Binnen het CIB is ondermeer de Expertisegroep ‘Integrale Brandveiligheid’ actief. Door ruim twintig marktpartijen uit de gehele bouwkolom wordt hieraan samengewerkt aan een bouwproces dat voldoet aan het BGB-keurmerk. BGB staat voor Brandveilig Gebruik Bouwwerken, wordt beheerd door KIWA, wordt ondersteund door de vier grote gemeenten, omarmt door de voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen en geïmplementeerd door het CIB bij innovatieve marktpartijen.

Indien bij de ontwikkeling, het ontwerp, de bouw en de installatie van een bouwwerk voldaan wordt aan de BGB-eisen, wordt bij oplevering een BGB-keurmerk verkregen. Daarmee wordt bereikt dat alle aspecten van brandveiligheid tijdig worden onderkend en gehonoreerd en wordt voorkomen dat achteraf onnodige kosten moeten worden gemaakt om alsnog aan die eisen te voldoen. Als een bouwwerk een BGB-keurmerk verkregen heeft, ziet de brandweer af van eigen inspectie op de eisen van het Bouwbesluit en de Gebruiksvergunning. Met het BGB-keurmerk laten marktpartijen zien dat ze zelf verantwoordelijkheid nemen voor alle ontwerptechnische, bouwkundige en installatietechnische aspecten, die aan brandveiligheid kleven.

Door de Expertisegroep ‘Integrale Brandveiligheid’, die binnen het verband van het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB) actief is, is de afgelopen maanden intensief gewerkt aan een procestool, waarmee ontwerpende, bouwende en installerende partijen optimaal aan de BGB-eisen voldoen. De resulttaten van dit denkwerk worden gepresenteerd tijdens een Expertmeeting, die gehouden wordt op dinsdag 18 mei 2010 aanvang 14.00 uur op het adres van Brandweer Amsterdam Amstelland, Karspeldreef 16, 1101 CK, Amsterdam-Zuidoost.

Aan de Expertmeeting wordt meegewerkt door mevrouw Caroline van de Wiel, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland envoorzitter van de Raad van de Hoofdcommissarissen van de Brandweer, Ton van der Horst, vastgoedmanager Zorggroep Amstelland, Jan-Mark Vink, productmanager Brandveiligheid bij Ascom en enkele deelnemers van de Expertisegroep ‘Integrale Brandveiligheid’. De Expertmeeting staat onder leiding van Piet M. Oskam, directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB).

Bij deze uitnodiging treft u een programma en een aanmeldingsformulier aan. Graag nodigen de collega’s van de Expertisegroep ‘Integrale Brandveiligheid’ u uit om kosteloos aan deze Expertmeeting mee te doen.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Weergaven: 143

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van BouwProfs Redactie op 12 Mei 2010 op 13.22
Geachte heer Oskam,

ik heb uw event geplaatst onder de tab events... daar zal deze meer gerichte aandacht krijgen. Ik heb tevens een uitnodiging verzonden naar alle deelnemers aan BouwProfs. Ook heb ik uw event uitgezonden via twitter aan onze 400 volgers.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2023   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+