BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gebiedsontwikkeling is constant in beweging. Hoe hou je de regie?

Als er een werkgebied te noemen valt waar de veranderende samenleving continue zorgt voor een andere kijk op zaken en aanpak dan is het gebiedsontwikkeling. De mens, de consument en daarmee de samenleving veranderen snel. Voor de moderne gebiedsontwikkelaar ligt er dan ook een enorme uitdaging om vanuit bestaande functies nieuwe diensten en producten te ontwikkelen.

Hoe maken we steden toekomstbestendig?

Laura Zuidgeest is zo'n gebiedsontwikkelaar. Bij haar werkgever ERA Contour houdt Laura zich dagelijks met de vraag bezig hoe steden optimaal toekomstbestendig ontwikkeld kunnen worden. Laura vindt het fascinerend dat succesvolle hedendaagse merken vrijwel allemaal het delen tot kunst verheven hebben. Kijk naar merken als Google, Spotify, Twitter en Airbnb. Deze merken hebben gemeenschapszin hoog in het vaandel staan. En daarmee spelen ze direct in op een belangrijke component in de moderne samenleving: geen ballast en weg met het bezit. En als gebiedsontwikkelaar heb je hier rekening mee te houden omdat deze ontwikkeling ook grote gevolgen gaat hebben op het wonen in zowel steden als buitengebieden.

Prettige combinatie van theorie en praktijk

Om in haar werk als gebiedsontwikkelaar succesvol te blijven besloot Laura 2 jaar geleden de deeltijd MUAD Masteropleiding te volgen. Laura zocht een opleiding waarbij ze werken en leren kan combineren en ze de opgedane theorie en het geleerde ook daadwerkelijk in praktijk kon brengen. Bij MUAD vond ze deze combinatie.

Onlangs voltooide Laura haar masterproef aan de MUAD waar ze dieper in is gegaan op de beweging 'geen ballast en weg met het bezit'. Haar slotconclusie is dat The next generation het helemaal anders gaat doen! Delen is in en (be-)leven is waar het om draait. Met de kennis die ze heeft opgedaan tijdens haar tweejarige studie aan de MUAD is ze al volop aan de slag om nieuwe woonconcepten te ontwikkelen.

Regie nemen bij complexe stedelijke herontwikkeling en transformatie, dat is de kern van de 2 jarige masteropleiding MUAD en de 10-weekse masterclass Regie Stedelijke Ontwikkeling. Studenten van MUAD zijn zeer te spreken over de praktijkgerichtheid van de opleiding. Eind mei zijn de resultaten van de landelijke Nationale Studenten Enquête (NSE) bekend gemaakt. Evenals vorig jaar kreeg de MUAD van haar studenten een uitstekend rapportcijfer: een 8,5 voor de opleiding als geheel. Zeer tevreden is men over het niveau, de actualiteit en de aansluiting bij de praktijk.


Wil je meer weten over wat MUAD voor jouw carrière kan betekenen? Neem dan contact op of bezoek de open les op locatie op 6 juli aanstaande. Tijdens deze 
open les vertelt projectleider Thérèse Mol van de gemeente Tilburg over de succesvolle transformatie van de in onbruik geraakte industriehaven PIUShaven in Tilburg tot een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en recreëren. Deze open les biedt je een voorproefje van wat je tijdens deze opleiding kunt verwachten.

Je bent van harte welkom deze open les bij te wonen.

Weergaven: 596

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van jacques serle op 27 Juni 2015 op 17.18

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+