BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gemeente Noordwijk ontvangt Cradle to Cradle certificaat voor verlichtingsproject.

Op donderdag 8 november heeft gemeente Noordwijk bij het uitvoeren van een groot openbare verlichtingsproject in de wijk Duinpark het Cradle-to-Cradle-certificaat ontvangen. Een prestigieus duurzaamheidskeurmerk, dat stilaan leidend gaat worden bij aankoopbeslissingen.
Uit handen van Vincent Alberts (Sapa Pole Products, Sales Manager Nederland) heeft wethouder Martijn Vroom het certificaat ontvangen voor het Duinpark-project. In deze wijk worden momenteel lichtmasten vervangen door lichtmasten van Sapa Pole Products. Beiden hier op foto, met de wethouder rechts gepositioneerd.

Duurzaamheidsdoelstelling
Wethouder Martijn Vroom (CDA) met onder meer Milieu in de portefeuille: “Komt het op duurzaamheid aan, dan houdt Gemeente Noordwijk van concrete, haalbare projecten, die in de uitvoering direct bijdragen aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen. We willen bij een vervangingsvraag producten die voldoen aan dit streven. Het certificaat geeft aan dat we goed zitten bij Sapa Pole Products.”

Helpt besparen
Er staan al veel lichtmasten van Sapa in Noordwijk. Door de jaren heen heeft de gemeente hierdoor inmiddels al meer dan 40 ton kooldioxide bespaard. Sinds oktober 2011 zijn de lichtmasten van Sapa Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Dat betekent een aantoonbare onderbouwing van de duurzaamheidsaanspraken. En het certificaat ‘vertelt’ over de inspanningen om over de hele ‘levensweg’ duurzaam te handelen.

Keurmerk
Om het Cradle-to-Cradle-certificaat te verkrijgen behoren de producten milieuvriendelijke, gezonde en recyclebare materialen te bevatten en ontwikkeld zijn voor hergebruik. Daarnaast moet een bedrijf voldoen aan richtlijnen met betrekking tot het gebruik van water en duurzame energie en tevens een strategie implementeren voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Keten versterken
De centrale gedachte van Cradle-to-Cradle (wieg tot wieg) is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. De gemeente (die gaat over de ketenfase ‘Gebruik’) haakt als het ware aan op deze keten en versterkt daardoor de cradle-to-cradleketen en werking.

Vraag van klant
In oktober 2012 heeft Sapa de hercertificering van het Cradle-to-Cradle-certificaat behaald. Dit bewijst de inzet van het bedrijf om de Cradle-to-Cradle-aanpak continue te verbeteren. Sapa staat daarin niet alleen. Er is in Nederland sprake van een breed gedragen initiatief. Ondernemingen -in welke fase van de keten ook actief- zetten in op verduurzaming niet alleen van uit de maatschappelijk ondernemen-filosofie, maar ook omdat cradle-to-cradle-aanpak direct leiden kan tot kostenbesparingen en natuurlijk ook omdat klanten er om vragen.

Weergaven: 149

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+