BouwProfs

De bouw online verbonden.

Kantoren transformeren tot groene fabriek.

Leegstaande kantoren ombouwen tot multifunctionele locaties waar duurzame energie wordt opgewekt en de duurzame teelt van planten plaats vindt. Architecten, personen uit de energie- en bouwwereld, toeleveranciers uit de tuinbouw en “vrijdenkers” buigen zich medio januari tijdens een tweede brainstorm hierover.

Minder m2 per werknemer
In Nederland hebben we 48 miljoen m2 aan kantoorruimte. Van de huidige 48 miljoen vierkante meter kantoorruimte in Nederland is ruim 7 miljoen vierkante meter in de aanbieding. Tot 2015 zit door nieuwbouw nog een uitbreiding met 1,5 tot 2 miljoen meter in de pijplijn. Daarnaast breidt het nieuwe werken zich steeds meer uit waardoor er vaak per personeelslid minder vierkante meter nodig is dan voorheen.

GroenFabrieken
Er wordt druk nagedacht over oplossingen voor het één en ander. In een kleine denktank wordt bekeken of het mogelijk is om leegstaande kantoren om te toveren in “GroenFabrieken”. Dit is een concept waarbij duurzame energie wordt opgewekt in combinatie met plantenteelt. Dit idee behelst nogal wat innovaties: grootschalige decentrale energieopwekking middels licht, warmte en wind in combinatie met het gebouw.; “Stapeltuinbouw” binnen doorgaans wat donkere en lage ruimtes, echter een uitdaging naar nieuwe economische concepten en totaal ander landgebruik. (bron: cropeye.nl)

Weergaven: 260

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+