BouwProfs

De bouw online verbonden.

De toekomst van de bouwkolom: van ketenintimidatie naar ketenintegratie.

Vandaag staan we op BouwProfs stil bij het boek “Bouwen met vertrouwen” dat door Piet Oskam geschreven is. Piet is oprichter-directeur van het Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom(CIB). Zijn boek gaat over de toekomst van de bouwkolom onder het motto “van ketenintimidatie naar ketenintegratie”.

Duurzame trend
Ketenintegratie is in de juiste vorm een duurzame trend die alle ondernemers in de bouwkolom voor grote uitdagingen stelt. Maar hoe zorg je er voor dat er geen sprake is van zogenaamde keten intimidatie?
Als je in de bouwkolom wordt geïntimideerd, maak je onderdeel uit van een heikel proces, waaraan je niet zomaar kunt ontsnappen. Als je bent uitgeknepen, ga je zelf ook uitknijpen. Als je bent gedwongen voor de laagste prijs te werken, leg je dat zelf ook anderen dwingend op. Als je wilt loskomen van intimiderend gedrag, vraagt dat een bewuste keuze voor een ander proces. Dat kost tijd, moeite en inzet. Het begint met bewustwording van de bestaande situatie.

In Bouwen met vertrouwen worden 30 facetten van deze actuele uitdaging belicht en worden ondernemers uit de bouwkolom aangezet om hiermee aan de slag te gaan. Praktische tips en toepassingsgerichte vragen maken dit boek een welkome gids voor ondernemers die ketenintegratie als een zakelijke kans willen benutten.

Hoe kijk jij als bouwprofessional aan tegen dit thema? Heb jij bewust de keuze gemaakt om aannemer zijn en voor de laagste prijs aan het werk te gaan? Of heb jij er voor gekozen aanbieder zijn van de beste oplossing?

 

Wil je het boek 'Bouwen met vertrouwen'  
zelf lezen? Het is hier te bestellen.

Weergaven: 588

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Gert Koutstaal op 1 Februari 2012 op 8.40

In zijn algemeenheid ben ik er van overtuigd dat samenwerken alleen kan, wanneer dat duurzaam voor betrokken partijen voordeel oplevert. Ik ben benieuwd naar de visie van Piet en heb het boek besteld. Je weet nooit of dit nieuw licht werpt op de projecten waar ik op dit moment mee bezig ben.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+