BouwProfs

De bouw online verbonden.

Kunnen we bij de bouw nu al echt spreken van een sector in herstel?

Vandaag viel mijn oog op een reactie op Linkedin van Daan Van der Vormdirecteur bij Vorm Ontwikkeling op het bovenstaande artikel dat in het FD stond. Van der Vorm verwijt het FD de zorgvuldig gespinde informatie van 'spindoctor' Taco van Hoek van het EIB te makkelijk in te koppen.

Van der Vorm noemt een aantal sectoren dat allesbehalve aan het herstellen is zoals de U-bouw, retail en corporaties waardoor van een 'herstellende sector' volgens hem geen sprake kan zijn. 'Het herstel komt vooral van een aantrekkende woningmarkt in delen van de Randstad. Bovendien is het aantal afgegeven bouwaanvragen voor 2017 ook nog lager dan in 2016' aldus Van der Vorm.

Deel jij de mening van Daan van der Vorm, is het te vroeg om nu al te spreken van een zich herstellende sector? Of zie jij de zonnige kant van het FD nu ook al in? 

Weergaven: 317

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Maarten Nuyten op 17 Januari 2017 op 16.57

Al jaren, misschien zelfs decennia, hebben we last van zeer tendentieuze berichtgeving door EIB. En zelfs al zou het breed gedragen zijn, dan nog zijn de toppen van begin jaren 00 nog een heel eind weg en wellicht komen die nooit meer. De woningmarkt vertoont tijdelijk een hausse, wegens een grote inhaalslag. Hoe lang die duurt? Misschien wel afvlakkend 10 jaar, dat weten we niet. Allemaal geen nieuws... Tekort aan bouwmedewerkers? Eerst zien dan geloven. Het is dat de EU wat stilstaat, maar anders wordt elke vraag binnen no time ingevuld. Specialisten zijn wat lastiger, maar ja, dat heb je met specialisten en niet alleen in de bouw.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+