BouwProfs

De bouw online verbonden.

LandschapLodge mooi voorbeeld hoe je industrieel bouwt met minimale milieu impact.

Op een optimale manier van de natuur genieten zonder haar onnodig te belasten. Het klinkt eenvoudig maar de praktijk is vaak anders. Met de komst van zogenaamde landschaplodges kan nu iedereen genieten van de natuur. En het mooie is, het huisje is volledig zelfvoorzienend. De ontwerpers van deze landschaplodge spreken zelf liefkozend over een hotelkamer in de natuur als hen gevraagd wordt een passende omschrijving te geven van hun product. Deze lodges worden in de fabriek onder geconditioneerde omstandigheden gemaakt en kan desgewenst binnen 1 dag geplaatst worden.

De landschapslodge is volledig zelfvoorzienend (autarkisch) en kun je op iedere locatie plaatsen, zonder negatieve impact op de omgeving. De lodge bestaat uit vier gekoppelde componenten, met de ‘rug’ tegen elkaar plaatst. Zo bied je de gebruikers een 360 graden panorama over het landschap. Andere configuraties zijn ook mogelijk. Zowel in de gevel als de constructie vind je natuurlijke materialen op duurzame wijze toegepast.

De benodigde energie wordt opgewekt met zonnepanelen, geplaatst in de omgeving van de lodge. Ook het benodigde water wordt lokaal gewonnen, en is na zuivering via helofytenfilters geschikt voor douchen en wassen. Voor de verwarming maken de gasten gebruik van een houtpelletkachel. Wat vind jij van deze innovatie? Zie jij jezelf al zitten in zo'n landschaplodge tijdens een weekendje weg met het gezin? 

Bekijk hier de video waarin de makers meer vertellen over de LandschapLodge.

Weergaven: 125

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+