BouwProfs

De bouw online verbonden.

Moeten woningcorporaties die investeren worden vrijgesteld van de verhuurdersheffing?

Woningcorporaties die investeren in onderhoud, renovatie, energiebesparing en nieuwbouw moeten worden vrijgesteld van de verhuurdersheffing. Daarvoor pleiten de SP, CNV Vakmensen, FNV Bouw en verschillende woningbouworganisaties. Lees verder op nd.nl

Weergaven: 212

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Koos Scheijbeler op 11 April 2013 op 15.30

Het vooruitzicht van de verhuurdersheffing legt het investeringsbeleid bij corporatie lam. De verzwaring van de lasten door het meebetalen aan de aflossing schulden Vestia, de tegenvallende verkoop van huurwoningen, de niet verkochte in eigen beheer ontwikkelde koopwoningen en nu de verhuurdersheffing, zorgen er voor dat corporaties op alle punten besparen.

Die corporatie die hun kop uitsteken, kijk naar de Rotterdam Zuid, moeten beloond worden, vrijgesteld van de verhuurdersheffing. Door dit soort financiele injecten zorgen zij ervoor dat de bouwsector weer bestaandrecht krijgt en niet ten onder gaat aan het bezuinigingsbeleid van de regering of het gierige beleid van de banken. Die bankier die durft te investeren in de corporatie en de bouwsector mag een bonus verdienen.

Reactie van G.A. Blom op 11 April 2013 op 15.09

Los van de financiële voordelen voor de overheid met betrekking tot de belasting inkomsten. Is dit het meest intieligente voorstel van de politiek sinds lange tijd om de werkgelegenheid in de bouwkolom veilig te stellen. Nu kunnen we alleen maar hopen dat de regerings partijen het voorstel van de oppositie en de vakbonden overneemt.

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+