BouwProfs

De bouw online verbonden.

In één oogopslag zien welk product milieutechnisch de beste keuze is dankzij de gratis NIBE Milieuclassificaties app.

Bij steeds meer mensen is inmiddels bekend dat de milieuclassificaties van bouwmaterialen geheel gratis kunnen worden geraadpleegd op de website www.nibe.info. Op dit moment maken al bijna 5.000 leden gebruik van deze informatiebron om inzicht te krijg in de milieu-impact en gezondheidseffecten van bouwproducten. NIBE krijgt veel enthousiaste reacties van onder andere architecten die vinden dat deze informatie onmisbaar is om een duurzame materiaalkeuze te kunnen maken. Daarnaast zijn er veel gemeentes en adviesbureaus die vinden dat deze kennis een belangrijke aanvulling is voor de praktijk. Ook docenten zijn om en willen dat hun studenten bouwkunde en civiele techniek door middel van de NIBE Milieuclassificaties inzicht krijgen in de duurzaamheid van bouwmaterialen.  

In één oogopslag zien welk product milieutechnisch de beste keuze is
Het NIBE is erg blij dat de informatie over duurzame bouwproducten zo enthousiast wordt ontvangen. Daarom heeft NIBE besloten de drempel om de database te gebruiken nog lager te leggen. Om die reden is er een app ontwikkeld die geheel gratis te downloaden is. Zo kan iedereen altijd en overal zien welk product milieutechnisch de beste keuze is!

In de app vind je binnen luttele secondes welk bouwproduct voor een bepaalde toepassing het meest milieuvriendelijk is. Daarnaast kun je ook de producten met een DUBOkeur in no-time vinden. Deze merk-gebonden producten behoren tot de meest milieuvriendelijke keuzes binnen hun toepassing. Dit is onafhankelijk en wetenschappelijk onderbouwd aangetoond met behulp van de LCA-methodiek. “Een heel handige app om ook tijdens bouwvergaderingen en ontwerpsessies de meest actuele milieugegevens bij de hand te hebben.”
Om de app gratis te downloaden klik je hier voor Apple OS en klik je hier voor Android.

Weergaven: 346

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+