BouwProfs

De bouw online verbonden.

Slimme bouwhelm levert straks ter plekke projectdocumentatie aan bouwmanagers.

In de regio San Francisco wordt momenteel een proef gedraaid om Google Glass te integreren met Autodesk BIM 360 Field software. Het software bedrijf 3Squared voert deze proef uit met een aantal aannemers en kantoren van Autodesk in Sheffield en San Francisco.

Google kondigde eerder aan te stoppen met de ontwikkeling van Google Glass, tenminste in de huidige vorm. Maar dat weerhield 3Squared niet ervan om de proef door te zetten. Het ultieme doel: het ontwikkelen van een app die gebruikt kan worden om andere "draagbare tech" apparaten zoals de Daqri slimme helm te linken aan Autodesk 360.

De pilot heeft tot doel te onderzoeken of en op welke wijze draagbare apparaten zoals een slimme bouwhelm direct ter plekke projectdocumentatie kunnen leveren aan bouwmanagers. Ook bekijkt men of het mogelijk is om via zo'n helm video's, foto's en andere data vast te leggen tijdens de ontwikkeling en oplevering van een bouwproject. Een soort GoPro camera dus, maar dan vele malen intelligenter en verborgen in een bouwhelm. Toekomstmuziek? We zullen het binnenkort weten. Wel mooi om te zien dat de bouw een rol van betekenis speelt in de ontwikkeling van dergelijke technologie.

Weergaven: 1591

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+