BouwProfs

De bouw online verbonden.

Social Return: winnende wisselspelers in een keiharde wedstrijd

Natuurlijk, de markt vertoont weliswaar weer signalen van opleving en we zien de toekomst met veel meer positivisme tegemoet, toch proef ik in mijn gesprekken met opdrachtgevers nog steeds onzekerheid en wordt er geklaagd over de ondermaatse prijzen. De verwachting is dat nog een aantal grote partijen het loodje gaat leggen. Gegadigden daarvoor? Die geeft een bekende blogger u bijgaand onomwonden. Ik hoop dat u niet wordt genoemd!

Er zijn twee plekken op deze aarde waar het recht van de sterkste lijkt te gelden: in de natuur én in de bouwwereld. De laatste is een jungle van beton die onophoudelijk klappen krijgt uitgedeeld met diezelfde zware materie. En…we zijn er nog lang niet! En als dát gevoel er in de bouwmarkt is, dan zie je de bekende reflex dat de zwakkeren onder ons even stil lijken te moeten blijven van de stoere jongens. Voor die zwakkeren neem ik het graag op. Want als de omstandigheden hard zijn, moeten we juist zacht zijn voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist door dit wel te blijven doen, ontstaan er kansen waarvan de economie en dus de bedrijven kunnen profiteren.

In december verscheen er in mijn lijfblad Bouwen in het Oosten een interview over Social Return. Hierin komt een van mijn collega’s, Natascha Janssen aan het woord die dit initiatief niet alleen een warm hart toedraagt, maar ook dagelijks uitdraagt. Social Return wordt al in vele projecten toegepast door de Haldu Groep, waaronder recent in het prachtige nieuwbouwproject van Dura Vermeer uit Hengelo, het Theater van de Wereld in Emmen. Zij schakelden intermediair en uitzender Haldu Groep, een vaste relatie van Dura Vermeer, in voor de uitvoering en begeleiding van dit project. Ik ga hier niet het hele interview herhalen. Dankzij de wonderen der internet linkt u er in één moeite door naartoe. (pagina 44). Wederom een mooi staaltje van samenwerking waarmee een succesvol beroep wordt gedaan op onze gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid. Maar ik ga u wel een nuance geven die mij in de weken ná het interview duidelijker werd dan ooit.

Social Return: de zachte doorslag in harde tijden

Ik pleit ervoor in de huidige ratrace blijvend aandacht te houden voor MVO en in het bijzonder de ongekende voordelen van Social Return. Het is zo makkelijk om al die maatschappelijke winst van de afgelopen crisisjaren overboord te kieperen. Die voordelen hebben we inmiddels veelvuldig geproefd in de projecten van de Haldu groep. Want als we nog steeds alle zeilen moeten bijzetten om fit aan de strijd te verschijnen, hebben we de wisselspelers van Social Return écht nodig om de wedstrijd ook winnend te kunnen afsluiten. Ofwel: hard voor de zaak, zacht voor de mensen. Een positieve combi waarvan de Haldu Groep aantoont dat deze werkt. Nieuwsgierig welke kansen Social Return uw organisatie biedt? Een afspraak voor een persoonlijk gesprek met ons om hierover van gedachten te wisselen, is natuurlijk zo gemaakt.

- - - - 

Lees meer Haldu blogs.

Weergaven: 56

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+