BouwProfs

De bouw online verbonden.

Na het lezen van diverse reacties op een vraag over zwembadplafonds is mij opgevallen dat de gegeven adviezen tegenstrijdig zijn en dat er discussies gevoerd worden over zaken die niet over de vraagstelling gaan. Tegenstrijdige adviezen zijn slecht voor de vraagsteller, maar vooral ook voor het imago van de branche en kunnen zelfs leiden tot onveilige situaties. "Bouwers doen maar wat" is een opmerking die als je goed luistert nogal eens wordt gebezigd. Tegenstrijdige reacties kunnen dat beeld versterken. Het lijkt dus belangrijk alleen een advies te geven als je ook daadwerkelijk specialist op het onderwerp bent.Dat doet ook recht aan het woordje "Profs". Onderling discussieren over zaken die niet zijn aangeboord door de vraagsteller kan (hoe interessant ook)  beter plaatsvinden in een apparte topic.  

Weergaven: 114

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Reactie van Pascal van Droogenbroeck op 4 Januari 2012 op 12.12

Beste Michel,

je conclusie klopt. Wel is het mijn inziens belangrijk dat als er vragen gestelt worden van bouwkundige aard, men eerst bij zichzelf na gaat of men gespecialiseerd genoeg is het juiste antwoord te formuleren. En als men een goedbedoeld advies wil geven, maar weet dat het mogelijk anders zit dit ook aangeeft. Bloot bediscussieren van onderwerpen is heel interessant en waardevol maar dat moet niet gebeuren als antwoord op een concrete vraag is mijn mening. Een fout advies met stelligheid poneren kan immers levensgevaar opleveren als het wordt opgevolgd. 

Reactie van Michel Eek op 4 Januari 2012 op 11.49

Beste Pascal,

dank voor je reactie. Ik lees 2 zaken eigenlijk. Je pleit ervoor dat echte professionals alleen zouden moeten reageren op vragen, en je pleit voor het on-topic blijven van het onderwerp. Wat het laatste betreft, dat onderschrijf ik geheel. Vanuit BouwProfs proberen we ook zoveel mogelijk dit te bewerkstelligen. Wat je eerste punt betreft, het is en blijft lastig te extraheren wat een echte ' prof' onderscheidt van minder deskundigen. Het mooie van ons forum vind ik juist, dat meningen over een bepaald onderwerp open en bloot bediscussieerd worden. Een mening die fout is in de ogen van anderen kan juist nader belicht en besproken worden. Hoe dan ook, jouw opmerking maakt ons nog meer bewust, dank daarvoor.

Groet,

Michel Eek
BouwProfs 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+