BouwProfs

De bouw online verbonden.

Gemeente Haarlem biedt integraal aanbod voor energiezuinig verbouwen van woningen. Wie volgt?

Op 24 september 2014 is het initiatief “Kleur uw gemeente groen” gestart. Doel van dit initiatief is particuliere woningeigenaren te stimuleren hun huis energiezuiniger te maken en te verbouwen. Gemeenten willen hiervoor een one-stop-shop creëren, waarvoor ze allianties gaan sluiten met het (regionale) bedrijfsleven.

Eén van de instrumenten die de gemeenten hanteren is de energielabelatlas. Zij zien daarmee in welke wijken een wijkaanpak het meeste resultaat heeft. Bedrijven kunnen het gebruiken om te zien waar, welke producten nodig zijn.

Eén aanspreekpunt voor de particuliere woningeigenaar
Een gemeente die al een voorschot genomen heeft op deze aanpak is Haarlem. De initiatiefnemer, Margreet van der Woude, heeft adviseurs, aannemers & bouwbedrijven en installateurs gevraagd samen te werken in een aantrekkelijk aanbod voor de particuliere woningeigenaar die zijn woning energiezuinig wil verbouwen. Door het integrale aanbod is er één aanspreekpunt voor de particulier en kan het voordeliger. Gemeente Haarlem zet daar ook nog een voordelige duurzaamheidslening tegenover, zodat de particulier de renovatiekosten kan uitspreiden over 15 jaar, tegen een lage rente.

Ziet u ook kansen voor uw eigen gemeente, maar wilt u meer weten over het opzetten van zo’n initiatief? U kunt het Margreet zelf vragen op 21 oktober. Zij vertelt dan over de Haarlemse Huizenaanpak en beantwoordt graag uw vragen.

Weergaven: 164

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+