BouwProfs

De bouw online verbonden.

Eerste zelf klimmende kraan ter wereld zorgt voor een snellere en goedkopere bouw van windturbines.

Het bouwen van windturbines is een specialiteit op zich. Complicerende factor is vaak de omgeving waar een dergelijke turbine gebouwd moet worden. Als de omgeving bebost of drassig is, is het al snel onmogelijk om op zo'n locatie een windturbine te bouwen zonder ingrijpende veranderingen aan de omgeving te doen.

Windturbine ontwerper en producent Lagerwey uit Barneveld heeft als eerste ter wereld een zelf klimmende kraan ontwikkeld voor een snellere en goedkopere bouw van windturbines. De Lagerwey Kraan heeft geen grote kraanopstelplaats nodig en maakt het daardoor mogelijk om op voorheen onmogelijke locaties windturbines te bouwen, zoals bij dijken, bergruggen, bossen en op drassig terrein. Bovendien kan de kraan hijsen met windsnelheden tot 15 m/s.

De kraan van Lagerwey klimt als het ware met de mast mee terwijl dezelfde mast wordt opgebouwd. Lagerwey vervoert deze kraan op 3 reguliere trailers en bouwt binnen een halve dag op. Ook heeft de kraan maar een kleine kraanopstelplaats nodig. Hierdoor zijn de kosten van de kraan aanzienlijk lager in vergelijking met de inzet van een traditionele kraan. Dezelfde kraan kan dan ook gebruikt worden voor eventueel onderhoud. Lees hier meer informatie over deze bijzondere innovatieve kraan.

Weergaven: 439

Opmerking

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+