BouwProfs

De bouw online verbonden.

Leo van de Wal
 • Man
 • Hilvarenbeek, Noord Brabant
 • Nederland
 • overig
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (21)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's
 

De pagina van Leo van de Wal

Vandaag op BouwProfs

Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Waarom iedere professional het Bouwbesluit volledig moet kennen... van BouwProfs Redactie
"Het kissebissen parkeren we even. Met als antwoord op deze vraag, waarschijnlijk aan een paktijk situatie gerelateerd: deze info lijkt me onvoldoende om de gestelde vraag gerelateerd aan het Bouwbesluit te kunnen beantwoorden. Maar als praktijkman…"
25 Jun
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Waarom iedere professional het Bouwbesluit volledig moet kennen... van BouwProfs Redactie
"Dat mijn stellingname reactie oproept, daar was ik me terdege bewust van. Brengt discussie op gang, daar is dit forum c.q. zijn de meeste fora toch voor bedoeld?? Of er sprake is van een afwijkende mening, doet niet ter zake. Gelukkig zijn er mensen…"
25 Jun
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Waarom iedere professional het Bouwbesluit volledig moet kennen... van BouwProfs Redactie
"Met alle respect voor de auteur van dit artikel en zijn ongetwijfeld ruime deskundigheid, maar de kop alleen al vertelt me dat deze gedachte afkomstig is van iemand die niet in de dagelijkse bouwpraktijk op de werkvloer actief is. In de naakte…"
25 Jun
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Ik wil in particulier opdrachtgeverschap een betaalbaar passiefhuis bouwen, wie helpt mee? van Cock van der Kaaij
"Verdeel je perceel in 4 stukken, verkoop er 3 van, kun je toch ongeveer 400 m2 over houden. Verhoog je budget tot realistische proporties. Ga de term 'Particulier Opdrachtgeverschap' niet misbruiken om voor een dubbeltje op de eerste rang…"
10 Apr 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Centen in plaats van procenten... van BouwProfs Redactie
17 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie CPO project zoekt innovatieve aanbieders. van BouwProfs Redactie
"Ik ben geen architect, aannemer of investeerder.  Ik ben wel een innovatieve bouwprof, met ruim 25 jaar ervaring in alle kaderfuncties van het uitvoerend bouwbedrijf. De laatste jaren met name Design & Build,  met LEAN aspecten.…"
17 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Klimaatbestendig bouwen... in hoeverre is de bouw hier klaar voor? van Marco Tieleman
"1. Volgens mij mag je als opdrachtgever verwachten dat je aanbouw niet lekt. Dat is echter niet alleen een zaak van de uitvoerende partij. Ook een ontwerpende partij zou hierbij stil moeten staan. In hoeverre wordt in de ontwerpfase hier al op…"
12 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe ziet de toekomst er uit in de bouw? van Corinne Meinster
"De toekomst van de bouw is een toekomst in een Nieuwe Werkelijkheid, waar we totaal anders gaan bouwen en functioneren. Bovengenoemde rapporten zijn leuk, maar waarschijnlijk vooral voortbordurend op feiten en denken uit het verleden. Jammer maar…"
11 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Brandwerendheid verdiepingsvloer, hoe ga ik te werk? van Gertjan van Meurs
"En daar zit hem de kneep. Wat hier voorgesteld wordt, is het op praktische gronden zoeken naar een oplossing voor een bouwkundige uitdaging /probleem. Maar of deze constructie volledig voldoet aan de 60 minuten brandwerendheid? Er is een methode om…"
11 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Centen in plaats van procenten... van BouwProfs Redactie
"@Hans Als je iets makkelijks helder uit wil leggen, begin dan eerst met het meest wezenlijke bouwgerelateerde onderdeel: werkt men op basis van regie, of op basis van aanneming van werk? Bij aanneming van werk zijn de uiteindelijke verdiensten…"
7 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Is het injecteren in bouwmuren een blijvende oplossing tegen optrekkend vocht? van BouwProfs Redactie
"Ik heb er moeite mee dat gedacht wordt dat op basis van deze zeer beperkte informatie voorziening toch een duidelijk en onderbouwd advies voor een specifiek bouwprobleem gegeven kan worden. Iemand met kennis van zaken die hierover geconsulteerd…"
6 Feb 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Waar wil jij het in 2014 over hebben? van Michel Eek
"Is de bouwwereld klaar voor de nieuwe werkelijkheid? Zo niet, wat moet er aan veranderen? PS: Natuurlijk bestaat dé bouwwereld niet. Dé opdrachtgever ook niet. Zowel qua uitvoerende als opdrachtgevende partijen is er sprake van een…"
3 Jan 2014
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie In de bouw is het wachten tot de bom barst... van Andre Letsch
"Beste Marco, 75% van mijn bijdrage / reactie bestaat uit de vraag naar meer informatie. Inhoudelijk signaleer ik slechts dat het, ondanks de genoemde omstandigheden van krakkemikkigheid en ambachtelijkheid, de bouw zich prima heeft weten te redden.…"
14 Dec 2013
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie In de bouw is het wachten tot de bom barst... van Andre Letsch
"Wat een kretologie. Welke fragmentatiebom staat waarom op barsten? Welke inhoud van bouwregels zijn te ingewikkeld? Als de bouwpraktijk te krakkemikkig is en te ambachtelijk, dan kan dat best wel kloppen naar moderne maatstaven van…"
12 Dec 2013
Leo van de Wal heeft gereageerd op discussie Aannemer overleden, wat te doen? van pascale
"Los van enige gepaste coulance richting de nabestaanden van de overledene: Wat is het eigenlijke probleem? Is de klus nog niet gereed? Wel gereed en nog niet betaald? Niet gereed en vooruit betaald? Opgeleverd maar de opleveringspunten niet…"
6 Dec 2013
Leo van de Wal heeft gereageerd op blogbijdrage Wat is nog de waarde van een retentierecht in de bouw? van BouwProfs Redactie
"De stelling luidt: WAT IS NOG DE WAARDE VAN EEN RETENTIERECHT IN DE BOUW? Deze stelling is algemeen van aard, terwijl in de onderstaande toelichting slechts over één specifieke praktijk situatie wordt gesproken. Negatieve ervaringen…"
2 Dec 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
overig
Werkzaam bij:
CBT-BOUW
Functie:
directie / trainer / consultant
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.cbt-bouw.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Ik ben een ervaren all round bouwkundig manager, ruim 25 jaar actief in de bouw, die zich gestort heeft op het organiseren en verzorgen van trainingen van bouwkundige ZZP'ers tot alle niveau's kaderpersoneel uit bouwgerelateerde organisaties. Ook consultancy. Tevens auteur van het boek "Is de bouwwereld klaar voor de nieuwe werkelijkheid?"

Dit in een sterk veranderende bouwwereld, en daar ligt de basis voor deze vernieuwende en innovatieve trainingen.

Eindresultaat? Toekomstbestendige medewerkers.

De website is under construction, operabel per 1 juli 2013.

Prikbord

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 • Nog geen reacties!
 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+