BouwProfs

De bouw online verbonden.

Taco van den Broek
  • Man
  • Delft
  • Nederland
  • toeleverancier
Delen

De connecties van Taco van den Broek

  • Michel Eek
 

De pagina van Taco van den Broek

Vandaag op BouwProfs

Taco van den Broek heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
4 Mei 2018
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"Zoals Janssen aangeeft is ook het principe: normen en zeker praktijkrichtijnen zijn vrijwillig en moeten onderling worden afgesproken. Het zijn als het ware contract ondersteunende documenten. Echter de wetgever maakt (steeds vaker) gebruik van…"
19 Feb 2016
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Wat is dat eigenlijk, een duurzaam bouwmateriaal? van Michel Eek
"Dat klinkt alsof we beton tegen staal willen afzetten, hout tegen glas en aluminium tegen ...... Mondiaal (ISO) en Europees (CEN) is afgesproken dat gekeken wordt naar duurzaamheid van bouwwerken. Daarvoor heb je bepaalde gegevens nodig, o.a.…"
18 Sept 2014
Taco van den Broek heeft gereageerd op blogbijdrage FPC certificering en CE-markering van staalconstructies per 1 juli 2014. van Michel Eek
"Niet alle staal- en aluminiumconstructies vallen onder de scope van de EN 1090-1. Ook al is deze ruim opgezet. De scope, het toepassingsgebied, van deze norm is al enige tijd onderwerp van discussie. Op de website van de Europese commissie wordt…"
23 Jul 2014
Bouwnieuws geplaatst door Taco van den Broek

Evaluatie voor herziening Eurocodes NEN van start, commentaar indienen mogelijk tot 1 augustus.

Of het nu gaat om het vaststellen van belastingen, de draagkracht van beton-, staal- en houtconstructies of een geotechnisch ontwerp, de Eurocodes voor het aantonen van constructieve veiligheid (NEN-EN 1990 t/m NEN-EN 1999) bestaan bijna 10 jaar. In Nederland worden ze pas sinds de invoering van Bouwbesluit 2012 echt toegepast. Nu wordt deze eerste generatie geëvalueerd en…Lees verder...
22 Apr 2014
Bericht gepost door Taco van den Broek
"Uitwerken evaluatie voor herziening Eurocodes (EN 1990-serie), commentaar tot 1 augustus. Systeem ingericht bij www.normontwerpen.nen.nl"
22 Apr 2014
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Verplicht duurzaam bouwen, must of vooral niet? van Andre Letsch
"Martijn van Gemert stelt inderdaad terecht dat dit veels te kort door de bocht is. Duurzaam bouwen is niet hetzelfde als duurzame energie gebruik laat staan een duurzame samenleving. Duurzaamheid van bouwwerken gaat nog veel verder, daarbij gaat…"
10 Mrt 2014
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Bestaan er normen voor maatvoering? van BouwProfs Redactie
"Beste Bart, Natuurlijk is het goed dat je perfectie na streeft, maar een mens maakt per definitiem fouten. Normen kunnen juist helpen om de verwachtingspatronen op elkaar af te stemmen, welek fout nog toelaatbaar is. Even een…"
18 Feb 2013
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Bestaan er normen voor maatvoering? van BouwProfs Redactie
"Beste Arnaud, Dank voor de vraag. Ja er zijn normen voor toleranties. Dit kan zowel op productniveau als op gebouwniveau. Normen geven ten slotte antwoord op vragen als: •Wat wil ik hebben? •Hoe wil ik het hebben? •Wat moet ik…"
15 Feb 2013
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Welk project waar jij aan (mee) gewerkt hebt vind jij het toonbeeld van duurzaamheid? van Michel Eek
"Een lichtend voorbeeld is nadenken over wat duurzaamheid van bouwwerken is en hoe je dat kunt bepalen. De Europese normcommissie CEN/TC 350 heeft de afgelopen 5 jaar een set normen ontwikkeld om hieraan invulling te geven. NEN-EN 15978 Calculation…"
29 Nov 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Ik ben op zoek naar een bedrijf dat beschoeiingen doet van kunststof. van BouwProfs Redactie
"Afhankelijk van de grootte van het project. Fa. Van der Holst (groot groen) of Köhlenberg tuinontwerp- en adviesburo (voor tuinen). Voor producten kun je ook terecht bij v.d. Dool Tuinamterialenm. Allen zijn ze gevestigd in Wassenaar"
13 Nov 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Woning inhoud is anders gebaseerd op NEN. Hoe kan dat? van Martijn Kivit
"Elke norm wordt om de 5 jaar geëvalueerd. Ook de NEN 2580. De uitgave uit 1991 is in 1997 herzien. De laatste herziening van NEN 2580 is uit 2007 met een corerctieblad uit 2008. In het voorwoord van de NEN 2580:2007 staat een overzicht van alle…"
19 Okt 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Milieuprestatienorm, klopt de maatlat wel? van Michel Eek
"Het verhaal gaat iets te kort in op de gehele materie. Natuurlijk moeten we met duurzaamheid denken aan de toekomst, het verbruik van grondstoffen, het opwarmen van de aarde, verandering van klimaat etc. Elke methode daartoe is een eerste stap.…"
18 Sept 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op discussie Vraag over rekenvoorbeeld in de NEN 2057 - Nieuwbouw. van BouwProfs Redactie
"Beste Bram, Je deze vraag ook aan de secretaris van de normcommissie sturen, via onze website: http://www.nen.nl/web/OverNEN/Contact/Contactformulier.htm Als jij dit formulier invult, dan heeft zij meteen jouw gegevens en kan zij contact met jou…"
17 Jul 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op blogbijdrage Duurzaamheid in de gebouwde omgeving, een must of een hype? van Ingeborg van den Ban
"Beste Ingeborg, Fossiele brandstoffen is een item, maar wat dacht je van de defltstoffen die gewoon opraken. Over 20 jaar bestaat er geen lood meer voor loodslabben, geen grondstoffen voor het maken van onze mobiele telefoons, etc. Daarom moeten we…"
15 Mei 2012
Taco van den Broek heeft gereageerd op blogbijdrage Duurzaamheid in de gebouwde omgeving, een must of een hype? van Ingeborg van den Ban
"Beste Ingeborg, Ik ben het met je eens dat het een must is. Maar duurzaamheid gaat veel verder dan energie verbruik en de opwekking van duurzame energie. het gaat ook om de toegepaste (bouw)producten, de functionele en economische levensduur en de…"
14 Mei 2012

Profielgegevens

Werkgebied:
toeleverancier
Werkzaam bij:
Betonhuis
Functie:
Sectormanager
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.betonhuis.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
staal in de bouw
opleidingen
normalisatie processen in de bouw
gebruik van normen
CE-markering van bouwproducten
beton in de bouw
prefab beton
en nog veel meer

De blog van Taco van den Broek

Evaluatie voor herziening Eurocodes NEN van start, commentaar indienen mogelijk tot 1 augustus.

Of het nu gaat om het vaststellen van belastingen, de draagkracht van beton-, staal- en houtconstructies of een geotechnisch ontwerp, de Eurocodes voor het aantonen van constructieve veiligheid (NEN-EN 1990 t/m NEN-EN 1999) bestaan bijna 10 jaar. In Nederland worden ze pas sinds de invoering van…

Doorgaan

Geplaatst op 22 April 2014 om 15.00

Wat zijn de problemen van stalen onderdelen in zwembaden?

Op een hoop gebieden wordt geroepen dat er problemen zijn met stalen onderdelen in zwembaden. Maar is duidelijk wat deze problemen zijn? Wat is hier tegen te doen?

Veel kennis is al aanwezig. Maar dit is erg versnipperd. DIt geldt ook voor mogelijk vigerende normen.

Zou een NPR (Nederlandse praktijk richtlijn) hiervoor handvatten kunnen geven?

Recente gebeurtenissen hebben dit onderwerp weer op de kaart gezet. Regelmatig zijn er vragen aan en antwoorden van de…

Doorgaan

Geplaatst op 6 Januari 2012 om 13.36

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 29 December 2009 om 20.33 zei Michel Eek...
Beste Taco,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. Ik stel het bijzonder op prijs dat je lid bent geworden van ons netwerk.

Om je meteen een vliegende start te geven, heb ik een aantal tips op papier gezet voor je. Zodat je direct het meeste uit je deelname aan BouwProfs kunt halen.

Mocht je een recente pasfoto aan je profiel kunnen toevoegen, dan graag. Het maakt het contact nog persoonlijker.

Ik wens je bijzonder veel plezier toe in onze groep.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs
 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+