BouwProfs

De bouw online verbonden.

Alex Bierman
 • Man
 • Zoetermeer, Zuid Holland
 • Nederland
 • bouw
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (10)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Alex Bierman

 • Andre Letsch
 • Michel Eek
 

De pagina van Alex Bierman

Vandaag op BouwProfs

Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Vraag over het bevestigen van een stalen balkon aan de gevel. van G.Gorter
"Kijkend naar de informatie die je geeft, sluit ik me aan bij de andere reacties. Volstrekt onmogelijk. Ook het bevestigen aan de strijkbalk zou geen soelaas bieden. Hier zijn andere constructieve maatregelen nodig, zoals kolommen en/of een…"
22 Feb 2016
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Kanaalplaatvloer: kan het casco van een muur scheuren als geen druklaag wordt toegepast? van Jeroen Boschma
"Een druklaag wordt aangebracht zodat de kanaalplaten als schijf gaan werken en zo een bijdrage leveren aan de stabiliteit van het gebouw (als het een verdiepingsvloer betreft). Op de begane grond kan deze, na advies van een constructeur wellicht…"
2 Feb 2016
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Bebouwing aan de kust, ben jij voor- of tegenstander? van Michel Eek
"Belgische toestanden zijn ook hier niet ondenkbaar. Kijk maar naar de spuuglelijke bebouwing in Schevingen (rondom het schitterende Kurhaus) of naar Noordwijk. Alleen niet bouwen is de juiste oplossing. Geen bebouwing in onze zeewering. Lijkt me…"
1 Feb 2016
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Is eigen weg te bestempelen als openbaar groen? van Andries Koster
"Beste Andries,  De situatie eigen weg is eigendom van het verzorgingshuis In het bestemmingsplan is dit blijkbaar aangegeven als openbaar groen. De redenering dat de grond niet van de gemeente is klopt, maar dat gaf je zelf ook al…"
8 Jun 2015
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Geeft het Energielabel eindelijk grip op energie prestaties? van BouwProfs Redactie
"Met een boete van slechts €400,-- zullen de meeste eigenaren niet wakker liggen van deze verplichting."
10 Feb 2015
Alex Bierman heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
5 Nov 2014
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Studenten de juiste tools geven om mee te werken is de basis van Lean. van Michel Eek
"De grote vraag is natuurlijk, met welk gereedschap we studenten willen leren omgaan. Moet dat Revit zijn of Archicad of Adomi of Allplan of iets anders, en volgens welke standaard moet dat dan (RGG of misschien je eigen standaard). Moet dat zelfs…"
5 Nov 2014
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Hoe gaan we straks bouwtechnisch met onze ouderen om? van Michel Eek
"Wat is er gebeurd met het "levensloopbestendig bouwen". Ik heb de indruk dat we allemaal opnieuw het wiel aan het uitvinden zijn, terwijl dit midden jaren 90 van de vorige eeuw ook allemaal al eens de revue is gepasseerd. Ik heb me hier…"
23 Jan 2014
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Hoe gevaarlijk is condens bij binnenisolatie? van BouwProfs Redactie
"Beste Luuk,   Binnenisolatie is eigenlijk geen goede oplossing. Je haalt je hierbij allerlei bouwfysische problemen op de hals. Condensatie/vocht is voor houtenconstructies een groot gevaar (huiszwam, houtrot e.d.). Een goede analyse kan…"
20 Okt 2011
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Een overvolle archiefkast met technische tekeningen, hoe lang nog? van Michel Eek
"Er zijn diverse manieren om tekeningen digitaal te maken. De keuze hangt af van wat men verder in de toekomst met deze tekeningen doen wil (alleen raadplegen en reproduceren of het bijhouden van revisies en onderhoudswerken). Allereerst kunnen…"
1 Jul 2010
Alex Bierman heeft gereageerd op discussie Betaalbare (goedkope) duurzame bouwmethoden. van Michel Eek
"Beste Roy, Ik heb veel scholen gebouwd en een aantal materialen raad ik niet aan om op de begane grond te gebruiken in verband met vandalisme/ grote kans op beschadigingen. Een buitengevelisolatiemateriaal met stucwerk of staalplaat/plaatmateriaal…"
29 Apr 2010
Alex Bierman en Andre Letsch zijn nu bevriend
18 Nov 2009
Alex Bierman is nu lid van BouwProfs
23 Okt 2009

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
Bierman Bouwadvies
Functie:
bouwmanager/projectleider
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://nl.linkedin.com/in/alexbierman/
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Ik ben een veelzijdig en gepassioneerd bouwkundige, die kan fungeren als spil tussen verschillende partijen in het bouwproces. Ik kan ingebrachte oplossingen en belangen van partijen inhoudelijk op hun waarde schatten en kan daarbij zoeken naar de beste oplossing met alle partners in het bouwproces.
Ik ben gedreven en precies en altijd op zoek naar de beste oplossing voor een technisch probleem. Ik hou daarbij de veiligheid, de gevraagde kwaliteit, de beschikbare tijd en het budget nauwlettend in het oog.

Prikbord

 • Nog geen reacties!

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+