BouwProfs

De bouw online verbonden.

Arjan de Wit
 • Man
 • Oud-Vossemeer
 • Nederland
 • toeleverancier
Delen
 • BouwProfs nieuws
 • Discussies (21)
 • Groepen
 • Foto's
 • Fotoalbums
 • Video's

De connecties van Arjan de Wit

 • Michaël de Vos

Discussies van Arjan de Wit

Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer?
17 antwoorden 

Graag zou ik de mening willen weten van een specialist in binnenklimaat. Stel een bestaande woning wordt voorzien van vloerisolatie door PUR schuim onder tegen de vloer te spuiten, in de kruipruimte…Doorgaan

Tags: isolatie, kruipkelder, purschuim, vocht, binnenklimaat

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Ton Willemsen 15 Apr 2013.

 

De pagina van Arjan de Wit

Vandaag op BouwProfs

Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Schilderen natte balkonvloer, welk verf systeem is geschikt? van Jan Bovenlander
"Op maat en afschot gezaagde PUR schuim platen kunnen ook als drukvaste maar licht vulmateriaal gebruikt worden."
28 Jan 2015
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Kan een spouwmuur met aan de buitenkant isolatie damp open zijn? van BouwProfs Redactie
"Misverstandje, gesloten cellen PUR is wel degelijk dampopen. Het is niet de eerste keer dat ik dit misverstand uit de praktijk hoor. Neem van mij aan, gesloten cellig PUR is absoluut damopen met een mu-waarde van 50 - 150 (gemeten, gerapporteerd en…"
17 Okt 2014
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Kan een spouwmuur met aan de buitenkant isolatie damp open zijn? van BouwProfs Redactie
"In pricipe kan dat, mits natuurlijk een dampopen isolatiemateriaal toegepast wordt zonder dampdichte bekledingen. Geslotencellig gespoten PUR schuim zou een mogelijkheid zijn, deze heeft een mu-waarde van ca. 130 en is toch luchtdicht."
17 Okt 2014
Arjan de Wit heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
26 Jun 2014
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Hoe kan ik het beste een dunne spouwmuur isoleren? van John Willems
"Als we dan toch de puntjes op de i aan het zetten zijn. De Rd-waarde dient wel degelijk op (inter)nationale normen gebaseerd zijn. De methodes hiervoor zijn uitvoerig beschreven en onderbouwd in de diverse (N)EN productnormen voor  de diverse…"
26 Jun 2014
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Kruipruimte isoleren met Icynene Eco Spray, een goed idee? van BouwProfs Redactie
"Dat klopt, dit is al eerder besproken. Icynene is merknaam van een PUR schuim. Dus om te spreken over een alternatief voor PUR schuim klopt helaas niet."
24 Jun 2014
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Wie heeft ervaring met PUR spuiten op een vloer ? van Jan Broekman
"Jammer dat men niet gehinderd door enige kennis commentaar heeft en conclusies trekt. Wat zien we op de foto? Een verzakking, correct. Hoe komt dat? Een te verse dekvloer waarop te snel betegeld is? Geen of te weinig dilatatievoegen? Beiden leiden…"
4 Okt 2013
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Wie heeft ervaring met PUR spuiten op een vloer ? van Jan Broekman
"@Onno in de zomer lijkt me een warmteaccu niet wenselijk, maar het kan natuurlijk. Wat is het probleem met de onregelmatige drukweerstand en extreme kruip? Ik ken deze problematiek namelijk niet, graag meer info."
4 Okt 2013
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Wanneer spreken we van een spouwmuur? van BouwProfs Redactie
"Definitie van een spouwmuur volgens BRL2110: Spouwmuur Gevelconstructie, uitgevoerd als spouwmuurconstructie, bestaande uit een gemetseld buitenspouwblad en een binnenspouwblad van metselwerk of beton, met daartussen een luchtspouw. De luchtspouw…"
11 Jul 2013
Ton Willemsen heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Uiteraard heeft Richard Kok gelijk wanneer hij zegt dat er zonder te ventileren een ongezond binnenklimaat ontstaat. Het omgekeerde geldt echter niet! Het is helemaal niet zeker dat met voldoende ventilatie een gezond binnenklimaat ontstaat. Wanneer…"
15 Apr 2013
Hemmes heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Wanneer je door na-isolatie hogere temperaturen van de wanden aan de binnenzijde hebt bereikt, kun je hetzelfde comfort als daarvoor bereiken bij een lagere luchttemperatuur. Dat is dus double action in de formule Q= U. A. dT Met nog een derde…"
8 Apr 2013
Richard Kok heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Goede isolatie is net zo belangrijk als een goede ventilatie. Zonder te ventileren kan er een ongezond binnenklimaat ontstaan."
4 Apr 2013
Arjan de Wit heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Verre van, de mu-waarde is 50-100."
4 Apr 2013
Michaël de Vos heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Beste Arjan, Als de kruipruimte open blijft (dat is te adviseren) dan daar lekker ventileren. Maak je isolatie bij voorkeur onder de gehele constructie door, niet tussen houten balken (?) in, zodat de hele constructie warm blijft. Een goede dichting…"
4 Apr 2013
Stefan De Vleeschauwer heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Arjan, gespoten PUR-schuim is DAMP-DICHT !"
4 Apr 2013
Harry Noordberger heeft gereageerd op discussie Kan er een verandering in het binnenklimaat van een woning optreden na na-isolatie van de vloer? van Arjan de Wit
"Helemaal mee eens Michaël, isolatie en naisolatie zijn twee verschillenden, daarbij ben ik van mening dat als men isolatie aanbrengt met een hoge isolatiewaarde, men dan niet moet denken dat men minder hoeft te gaan stoken. Het isoleren op…"
4 Apr 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
toeleverancier
Werkzaam bij:
Nestaan Holland B.V.
Functie:
R&D Manager
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.linkedin.com/pub/arjan-de-wit/3/686/9aa
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Polyurethaan, isolatie algemeen

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 25 Januari 2013 om 17.08 zei Michel Eek...

Beste Arjan,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Tot slot vragen we iedereen waar zijn of haar passie voor de bouw vandaan komt. Zou je zo vriendelijk willen zijn een reactie te geven?

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+