BouwProfs

De bouw online verbonden.

Dick Ottervanger
  • oud-beijerland
  • Nederland
  • bouw
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (46)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's
 

De pagina van Dick Ottervanger

Vandaag op BouwProfs

Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Geeft het Energielabel eindelijk grip op energie prestaties? van BouwProfs Redactie
"Na dit artikel met aandacht gelezen te hebben, zie ik de link niet tussen prestatie borgen en de energiemeter. Wanneer je een bestaand pand hebt dat in de vorige eeuw is gebouwd, heb je grote kans dat de energie prestatie van dat pand niet optimaal…"
10 Feb 2015
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Bouwers denken pas na over innovatie en duurzaamheid als dat in regelgeving wordt vastgelegd. van Michel Eek
"Henry Ford zei ook tegen zijn klanten: "you can hace any colour you like, as long as it is black"."
30 Jun 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Bouwers denken pas na over innovatie en duurzaamheid als dat in regelgeving wordt vastgelegd. van Michel Eek
"Ik denk dat wel waar is en ben het eens met de verklaring van George B. Aan de andere kant in deze uitdagende tijd kan een bouwer er zich ook mee onderscheiden van de rest van de kudde. Echter, zodra de kosten daarmee te veel stijgen, zal hij weer…"
27 Jun 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Is het besluit van de overheid om de bouw geen extra geld te geven een goede beslissing of niet? van Michel Eek
"De overheid claimt geen geld te hebben om de bouw te stimuleren, de markt moet dat zelf maar doen. Vreemd, er is wel geld om de economie van Oekraïne te stimuleren. Wellicht is hier een taak voor het net opgerichte Nationaal Investerings…"
27 Mei 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Aannemer vs onderaannemer, wie is aansprakelijk en wie geeft garantie? van BouwProfs Redactie
"Zou deze discrepantie te voorkomen zijn, indien de hoofdaannemer en onderaannemers zelf-certificerend worden. Waar in zij dus eigenlijk toezeggen het werk conform bestek en tekeningen en volgens goed vakmanschap uitgevoerd te hebben. Volgens mij kan…"
5 Apr 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Is de architect de aangewezen persoon om de bouw te regelen? van Michel Eek
"George, ben het helemaal met je eens en had zelf heel vroeg in deze discussie ook iets dergelijks aangegeven, maar jij omschrijft het zoveel mooier en precieser. Well done! Dick Ottervanger"
31 Mrt 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Is de architect de aangewezen persoon om de bouw te regelen? van Michel Eek
"De architect is in dienst van de opdrachtgever een gebouw te ontwerpen dat in eerste instantie functioneel dient te zijn, zodat de opdrachtgever zijn werk er in kan uitvoeren met als doel geld te verdienen en winst te maken. Het gebouw dient ook een…"
27 Mrt 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie CPO project zoekt innovatieve aanbieders. van BouwProfs Redactie
"Als bouwkundig werkvoorbereider heb ik mijn sporen verdiend op succesvolle en complexe projecten, zowel in binnen als buitenland. Flexibel en projectmatig werken zit in mijn DNA. Ik ben klantgericht zonder daarbij de belangen van mijn wekgever ui…"
17 Feb 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Klimaatbestendig bouwen... in hoeverre is de bouw hier klaar voor? van Marco Tieleman
"Helemaal eens met Michaël en Mark. Die aannemer lijkt zo uit het programma "Help, mijn man is klusser" te zijn gestapt. Een krachtige wind perst regen ook vertikaal naar boven!"
12 Feb 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Moet de NAM (of de staat) alle bevingsschade in Groningen betalen? van Michaël de Vos
"@Frank - Met je laatste opmerking dat Lloyds nauwelijks wat van zal merken, een miljard meer of minder uitkeren aan Nederland t.g.v. geologische schade, is niet waar. De laatste jaren zijn er vele natuurrampen geweest, orkanen, overstromingen en…"
31 Jan 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe ziet de toekomst er uit in de bouw? van Corinne Meinster
"Meer prefab zal inderdaad een van de oplossingen zijn. Zoveel nieuwbouw zal er niet meer bijkomen, denk ik. Misschien nog 70.000 woningen per jaar voor de volgende 25 jaar? Plus heel veel renovatie en opwaarderen van woningen. En dan? Misschien…"
30 Jan 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op blogbijdrage Hoe ziet de toekomst er uit in de bouw? van Corinne Meinster
"Ik heb het report van Arch-Vision gelezen en daar staat eigenlijk dat het helemaal nog niet goed gaat. Ja, in Q3 waren 39% van de architecten nog pessimistisch over hun toekomstige orders en nu nog 35%. 24% van de architecten in NL verwachten voor…"
29 Jan 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Hoe gaan we straks bouwtechnisch met onze ouderen om? van Michel Eek
"Ouderen blijven graag in hun vertrouwde buurt wonen. Als je het huis dan zodanig aan kan passen dat dat mogelijk is en niet duurder is dan een nieuwe woning te bouwen, zou je daar dan niet voor kiezen? Voor ouderen die niet meer zo ambulant zijn is…"
22 Jan 2014
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie Windturbine voor woning gezocht. Wie helpt? van BouwProfs Redactie
"Neem eens contact op met Herman J. Harkink, ook Bouwprofs lid, hij ontwerpt windmolens."
24 Dec 2013
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie In de bouw is het wachten tot de bom barst... van Andre Letsch
"Nieuwe contractvormen zoals DBFMO zijn al een goede stap in die richting."
16 Dec 2013
Dick Ottervanger heeft gereageerd op discussie In de bouw is het wachten tot de bom barst... van Andre Letsch
"Ha, Ha, leuk om de boel even wakker te schudden. Nog even geduld heren De Ridder en Scholten, de innovatie in De Bouw komt er aan. Qua contracten wordt er nu al veel gedaan d.m.v. PSP/DBFMO, vooral door centrale en plaatselijke overheden. Ook gaan…"
12 Dec 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
bouw
Werkzaam bij:
Breijer Bouw & Installatie
Functie:
Werkvoorbereider
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://nl.linkedin.com/pub/dick-ottervanger/44/18/675
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
onderaannemer selectie, uittrekken materialeb, offerte vergelijken, contractonderhandelingen, controle werktekeningen, ontwerpmanagement, V&G plannen, kwaliteitsplannen, overleggen adviseurs

Prikbord (1 commentaar)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 5 April 2012 om 17.28 zei Michel Eek...

Beste Dick,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

Ook nodig ik je uit voor de rubriek Bouwrijp, waar bouwprofs onderling elkaar op de hoogte brengen van van op handen zijnde bouwprojecten. Samen maken we de bouw transparant!

Ik wens je veel plezier toe op BouwProfs. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

BouwProfs is ook te volgen op Facebook, Twitter en Google+.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2018   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+