BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hilco Broekman
  • Drenthe
  • Nederland
  • duurzaam bouwen
Delen
  • BouwProfs nieuws
  • Discussies (2)
  • Groepen
  • Foto's
  • Fotoalbums
  • Video's

Discussies van Hilco Broekman

Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing?
47 antwoorden 

Wij hebben vorig jaar 9 stuks energie zuinige en energie neutrale koloniewoningen in Frederiksoord en Wilhelminaoord gebouwd. (zie www.koloniewoning.nl )De…Doorgaan

Tags: warmtepomp, energiezuinig, luchtvochtigheid

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Albert J. Boom (RekenService) 25 Jun 2013.

 

De pagina van Hilco Broekman

Vandaag op BouwProfs

Albert J. Boom (RekenService) heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Er zijn ook enthalpie wisselaars op de markt. deze dragen naast de warmte ook vocht over aan de verse ventilatielucht."
25 Jun 2013
Reiné Gadellaa heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Ik zou bij de bron beginnen.Installaties worden gedimensioneerd op uitgangspunten, omvang van de woning, verondersteld gebruik. Dus niet op wisseling van seizoenen, de echte behoefte aan afvoer van vocht en CO2 - veroorzaakt door het werkelijke en…"
25 Jun 2013
van den Brink heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Ik heb het zelfde probleem. 6 jaar oude woning met wtw ( zelf ontworpen en gerealiseerd ) In de winter daalt de lucht vochtigheid naar 15% bij 20 graden als we geen maatregelen nemen. In de afgelopen 6 jaar het volgende gedaan. Luchtbevochtiger in…"
24 Jun 2013
Albert J. Boom (RekenService) heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Nogmaals het heeft niets met warmteterugwinning te maken. Het heeft te maken met de hoeveelheid droge buitenlucht die je in de woning moet brengen volgens BB. Als ik terugdenk aan mijn bezoek aan mijn oma (oud huis geen ventilatie enz), zag ik daar…"
4 Jun 2013
Reiné Gadellaa heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
""de erg droge lucht is ook maar een korte (winter)periode in het jaar" De afgelopen winter was de kou langdurig. Volgens voorspellingen zou dit wel eens veel vaker op kunnen gaan treden - veroorzaakt door het smelten van het ijs in de…"
3 Jun 2013
B. Klop heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Als je het bekijkt vanuit de door het bouwbesluit voorgeschreven luchtverversing, dan zou je iets stiekems kunnen doen. Dat is dan nagaan hoeveel personen in de woning wonen, nagaan voor hoeveel personen de woning gebouwd is ( omvang va de…"
24 Apr 2013
Albert J. Boom (RekenService) heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Ik wil u op het hart drukken dat de droge lucht in de woning niets te maken heeft met de WTW. maar dat het komt door de huidige ventilatiehoeveelheden die zijn voorgeschreven vanuit het bouwbesluit. de erg droge lucht is ook maar een korte…"
24 Apr 2013
Hilco Broekman heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"beste mensen,ik zie heel veel commentaar op mijn vraag.Volgens mij is een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning de longen van een energiezuinig of neutrale woning, dus op een andere manier ventileren is geen optie.Een raam of deur open…"
22 Apr 2013
Michel Eek heeft een reactie achtergelaten voor Hilco Broekman
"Hallo Hilco, enige tijd geleden heb je een vraag gesteld op BouwProfs waar heel veel reacties op zijn gekomen. Ik lees dat sommigen zich afvragen of je iets gehad hebt aan de tips. Misschien wel zo leuk en correct om even een reactie te geven aan…"
21 Apr 2013
Hemmes heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"@gerrit jan Waar heeft in het bestek van uw woning gestaan dat er echte airconditioning zou moeten worden toegepast? Geen eisen gesteld? Dan gold het bouwbesluit en daar staat geen eis in over de RV. Dus niet betaald dan ook niet gekregen. En…"
19 Apr 2013
Jelmer de Jong heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Dag allen, Naast mijn reactie via LinkedIn wil ik ook hier mijn advies geven. Te droge lucht wordt veroorzaakt door ventilatie waarbij vochtige vervuilde binnenlucht wordt vervangen door schone droge buitenlucht. Dit treedt met name op in winterse…"
18 Apr 2013
Richard Kindermann heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"WT 3000Als het koud wordt, zet u de thermostaat wat hoger. Maar een comfortabel binnenklimaat hangt van meer zaken af. Met name de relatieve luchtvochtigheid speelt hierbij een grote rol. De WT 3000 is een compacte, snel en eenvoudig te installeren…"
18 Apr 2013
Albert Jan Kerssen heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Een goede oplossing om meer vocht in huis te krijgen is het plaatsen van kamerplanten. Dit kan op velerlei manieren en met vele verschillende soorten beplanting. Eventueel een verticale oplossing (verticale tuin). Het is een natuurlijke en duurzame…"
15 Apr 2013
Wouter Klijn heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Je sprak jezelf tegen dat als een WTW opwarmt de RV niet daalt maar het is het absoluut vocht naar binnen dat gelijk blijkt.  Het absoluut vocht naar buiten daalt vaak wel in de winter maar dat is niet…"
9 Apr 2013
Jos Jong heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Natuurlijke ventilatie? Wat is de praktijk? In de winter doen bewoners de raamrooster(s) dicht, vanwege tocht (vaak in combinatie met vloerverwarming) en ze het zonde vinden dat de koude lucht weer verwarmd moet worden.Wat je ook bedenkt, het moet…"
9 Apr 2013
Rik Ruigrok heeft gereageerd op discussie Lage luchtvochtigheid in een energiezuinige woning, wie heeft een oplossing? van Hilco Broekman
"Hier in Brabant , hebben de boeren een goed systeem bedacht voor koeling van hun varkensstallen . Door het grondwater word een drainagebuis gelegd die niet voorzien is van gaatjes om water door te laten . De buis word 20 meter door grondwater heen…"
9 Apr 2013

Profielgegevens

Werkgebied:
duurzaam bouwen
Werkzaam bij:
Bouwbedrijf Broekman vof
Functie:
firmant
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.bouwbedrijfbroekman.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
energiezuinig en energieneutraal bouwen
project Koloniewoning van de Toekomst

Prikbord (2 commentaren)

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

Op 21 April 2013 om 9.30 zei Michel Eek...

Hallo Hilco,

enige tijd geleden heb je een vraag gesteld op BouwProfs waar heel veel reacties op zijn gekomen. Ik lees dat sommigen zich afvragen of je iets gehad hebt aan de tips. Misschien wel zo leuk en correct om even een reactie te geven aan alle collega bouwers die meegedacht hebben over een mogelijke oplossing voor jouw vraagstuk inzake lage luchtvochtigheid in een  energiezuinige woning.

De discussie vind je hier.

Hartelijke groet,

Michel Eek
uitgever BouwProfs

Op 6 April 2013 om 15.53 zei Michel Eek...

Beste Hilco,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. BouwProfs is het online netwerk voor de bouw. Dagelijks bespreken bouwprofessionals actuele bouwthema's en beantwoorden collega's uit de bouw elkaars bouwvragen in het BouwProfs forum.

In de rubriek Bouwvragen vind je de vragen die recent zijn gesteld door collega's uit de bouw. Heb je over een bepaald onderwerp expertise? Doe dan mee aan de discussie en geef je antwoord op de betreffende vraag.

Heb je zelf een vraag waar je graag eens een second opinion over wilt? Stel hem dan op BouwProfs en wees verzekerd van goede inhoudelijke reacties van collega deskundigen.

In de rubriek Bouwprof Gevraagd! vind je oproepen van opdrachtgevers in de bouw, die op zoek zijn naar een specifieke bouwprof voor een project of opdracht.

Wil je jouw expertise echt kenbaar maken aan bouwprofs in Nederland en Vlaanderen? Doe dan een bijdrage op BouwProfs via het verzorgen van een bouwthema. Meer informatie hierover vind je hier.

Lees svp voordat je BouwProfs gaat gebruiken ons forumreglement zodat je het beste uit BouwProfs haalt. En vergeet vooral niet jouw collega's uit de bouw ook uit te nodigen!

Je kunt BouwProfs ook volgen op je mobiele telefoon dankzij onze mobiele website. En uiteraard zijn we te volgen op Facebook,Twitter en Google+.

Uiteraard vinden we het leuk als jij je als nieuwe deelnemer even voorstelt aan collega bouwers. Dit kan je doen door een reactie te geven op de vraag "waar komt jouw passie voor bouwen vandaan?" Wil jij ook zo vriendelijk zijn te vertellen waar jouw passie voor de bouw vandaan komt?

Op BouwProfs vind je diverse groepen waar je inhoudelijk op specifieke thema's kunt discussiëren. Start ook zelf een groep rondom een thema dat jou aan het hart ligt. 

Ik wens je veel plezier toe binnen ons netwerk.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek, uitgever BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2019   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+