BouwProfs

De bouw online verbonden.

Olthaar Ontwerpen
 • Nijmegen
 • Nederland
 • architectuur
Delen

De connecties van Olthaar Ontwerpen

 • Jelke Boonstra
 • Loek Verdonk
 • David Meijer
 • D.H. Kiestra
 • Remko Zuidema
 • Gerry Kroeze
 • BouwProfs Redactie
 • Ger van der Zanden
 • Jos Lichtenberg
 • Carl-peter Goossen
 • Andre Letsch
 • Michel Eek

Groepen van Olthaar Ontwerpen

Discussies van Olthaar Ontwerpen

DUURZAAM EN INTERNATIONAAL SAMENWERKEN ?

SusAr, Sustainable Architecture, organiseert om de paar maanden interessante lezingen, een minimarkt van duurzame bouwproducten en een rondleiding langs een boeiend project.Op woensdagmiddag…Doorgaan

Started 24 Mrt 2011

 

De pagina van Olthaar Ontwerpen

Vandaag op BouwProfs

Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Lucht warmtepomp en zonnepanelen versus conventionele CV ketel, wat te kiezen als primair systeem? van BouwProfs Redactie
"Bij GB4All (Green Buildings For All) kun je je eigen woning ontwerpen, waarbij je naast type, volume, indeling en afbouwniveau ook je energieprestatie (EPC 0.4/ 0.2/ 0.0/ -0.2/ -0.4) kunt bepalen. De basis is eerst een…"
10 Nov 2014
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Gezocht architectenbureau prefab project buitenland van Lazhar Zehar
"www.GB4All.com heeft voor de Afrikaanse markt een bouwconcept ontwikkeld, als ook een modelwoning gerealiseerd, welke drinkwater- en energieproducerend is, modulair uitbreidbaar als ook betaalbaar. http://www.youtube.com/watch?v=IaNHzfn_5I0 Naast…"
13 Nov 2013
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Welke goedkopere alternatieven voor houtskeletbouw zijn er om een goed geïsoleerde gevel (RC>7) te bereiken? van BouwProfs Redactie
"Inderdaad, naast investeringskosten spelen ook exploitatielasten een rol. Als je beter isoleert dan kunnen deze meerkosten ter worden verdiend met lagere exploitatielasten. Voor mij is een dure Ferrari geen ideeal, maar een duurzame Tesla komt meer…"
10 Sept 2013
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Welke goedkopere alternatieven voor houtskeletbouw zijn er om een goed geïsoleerde gevel (RC>7) te bereiken? van BouwProfs Redactie
"Al naar www.GB4All.com gekeken ? Woningen vanaf € 62.000,- incl.btw in 1 maand gebouwd en energieproducerend. Gevels hebben een Rc van 7 en het dak een Rc van 10. Gevels kunnen desgewenst worden beplaat, gestuct of van metselwerk (strips)…"
10 Sept 2013
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Ik werk aan een Cradle-to-Cradle startpagina, wie heeft tips? van Michel Eek
"Goed initiatief. We doen graag mee, op http://www.susar.nl/nl/produkten/ promoten we binnen de duurzame bouwproducten apart de C2C producten toegepast/toe te passen in de SusAr-projecten."
29 Mei 2013
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Isoleren van een op zand gestorte betonvloer van Marcel Haan
"dag Marcel, Wij bouwen nu 2 woningen op Duitse wijze. Grundlich und Punktlich. Eerst een betonlaag, dan een bitumen laag voor eventuele vochtkering, dan isolatie, dan een zwevende betonvloer, welke naar wens kan worden afgewerkt. Wordt…"
23 Nov 2012
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Nederlandse aannemer voor de Duitse markt gezocht. van BouwProfs Redactie
"dag Karin, Ik kan je Van Campen Bouwgroep www.vancampenbouwgroep.nl/ aanbevelen. Wij realiseren nu met van Campen en Terhalle www.terhalle.de/ 2 woningen in Duitsland. Pragmatisch, pro-actief, gevoel voor Passief Bouwen en HSB…"
9 Apr 2012
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Prijsvergelijk - hoe doe je dat? van Beate Bouwman
"dag Beate, Een juiste kostprijs (prijs/kwaliteitverhouding) en nog belangrijker een juiste opbrengst (financieel, kwalitatief) cq. verbruik (energie, water, exploitatie) is ook duurzaam. Helaas wordt er meer tijd besteed aan kostencalculaties, dan…"
29 Mrt 2012
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie Duurzaamheid is over 5 jaar geen Unique Selling Point meer. Eens of oneens? van BouwProfs Redactie
"Duurzaamheid is één van de grootste markten qua economisch, sociaal en ecologisch rendement. Voordat alle gebouwen energie- en wateropbrengend zijn is er heel wat werk verzet. Deze opgave duurt langer dan 5 jaar, maar is zeer de moeite…"
19 Okt 2011
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie klimaat comfort in moderne werkomgevingen van Michel Eek
"dag Jacinto en discussiegenoten,   Zeer herkenbaar. In de projecten gedurende onze samenwerking waren/zijn dit herkenbare geluiden.   In het veleden heb ik voor één van onze projecten een meubel ontwikkeld die werklpek, ict,…"
8 Jun 2011
Olthaar Ontwerpen en Loek Verdonk zijn nu bevriend
4 Mei 2011
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie ''Het Beste Uitgevoerde Duurzame Idee'' van Loek Verdonk
"Het Beste Uitgevoerde Duurzame Idee passen wij, SusAr (Sustainable Architecture), graag toe, of hebben wij al toegepast, zie: http://www.susar.nl/en/products/   Wilt u een duurzaam bouwproduct cq. oplossing promoten of wellicht…"
4 Mei 2011
Olthaar Ontwerpen heeft gereageerd op discussie even voorstellen, wie bent u? van Andre Letsch
"Goedendag, mijn naam is Hans Olthaar. Vanuit mijn ontwerppraktijk ontwerp ik doelgericht, een persoonlijke ruimtelijke belevingsomgeving met resultaat op maat. Op Olthaar.nl is een deel van de ca. 200 projecten die ik in samenwerking tot een goed…"
1 Apr 2011
Discussie geplaatst door Olthaar Ontwerpen

DUURZAAM EN INTERNATIONAAL SAMENWERKEN ?

SusAr, Sustainable Architecture, organiseert om de paar maanden interessante lezingen, een minimarkt van duurzame bouwproducten en een rondleiding langs een boeiend project.Op woensdagmiddag aanstaande, 30 maart 2011 is er nog plaats voor geïnteresseerden Duurzaam Bouwen in Rotterdam.Dit keer betreft het thema van de lezingen: SLIM BOUWEN OP WATER, met bijdragen van Hoogleraar TU/e Jos Ligtenberg over Slimbouwen en Syto Goslinga over Autarc met 'breaking news'.De minimarkt voor duurzame…Lees verder...
24 Mrt 2011
Olthaar Ontwerpen heeft een foto geplaatst

GB4All Solo

Zelvoorzienende (gas, water en elektriciteit), modulair uitbreidbare en betaalbare (ca. 10% van gmd.NLwoning) basiswoning met badkamer, keuken en leefruimte.
11 Jan 2011
Olthaar Ontwerpen heeft een foto geplaatst

GB4All Solo

Zelvoorzienende (gas, water en elektriciteit), modulair uitbreidbare en betaalbare (ca. 10% van gmd.NLwoning) basiswoning met badkamer, keuken en leefruimte.
11 Jan 2011

Profielgegevens

Werkgebied:
architectuur
Werkzaam bij:
Olthaar Ontwerpen
Functie:
directeur
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.olthaar.nl
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Ik ontwikkel, ontwerp en realiseer duurzame, kwalitatieve en betaalbare gebouwen (ex- en interieur).

Zie www.GB4All.com www.SusAr.nl en www.Studioloft.nl

De foto's van Olthaar Ontwerpen

Bezig met laden...
 • Foto's toevoegen
 • Alles weergeven

Prikbord (1 commentaar)

Op 12 Januari 2011 om 9.52 zei Michel Eek...
Welkom bij BouwProfs.

Op BouwProfs ontmoet u collega's uit de gehele bouwkolom. Klik hier om te zien welke onderwerpen we allemaal inmiddels besproken hebben op BouwProfs. Om u meteen een vliegende start te geven, heb ik één en ander aantal tips op papier gezet voor u. Zodat u direct het meeste uit uw deelname aan BouwProfs kunt halen. Heeft u een recente pasfoto, dan adviseer ik u deze toe te voegen aan uw profiel. Het maakt het netwerken met andere leden nog persoonlijker.

Wij maken graag nader kennis met u. Wij vragen u daarom wat meer over uzelf te vertellen via deze link. U kunt BouwProfs ook volgen op Twitter en op Facebook. Twitter neemt een vlucht binnen de bouw. Meer informatie over hoe Twitter werkt vindt u hier.
Hoe meer bouwprofessionals de weg naar BouwProfs weten te vinden, hoe sterker ons netwerk. Kent u mensen uit uw netwerk voor wie deelname aan BouwProfs interessant kan zijn? Nodig hen dan vooral uit.

Tot slot nog dit, wij vragen iedere deelnemer aan BouwProfs een vraag te stellen aan zijn of haar collega's in de bouw. Over welk onderwerp zou u graag de mening van collega bouwprofs willen horen? Stel hier uw dringende vraag aan collega bouwprofs. Ik wens u veel plezier toe met uw deelname aan BouwProfs.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+