BouwProfs

De bouw online verbonden.

Peter van Oppen
  • Zoetermeer
  • Nederland
  • energie & milieu
Delen

De connecties van Peter van Oppen

  • ir. Herman HEW Eijdems
  • Joes van Asten
  • Michel Eek

Discussies van Peter van Oppen

Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd?
9 antwoorden 

Op elke congres, symposium of seminar over energiezuinig of energieneutraal bouwen komt hij weer voorbij: de Trias Energetica. De bedoeling is simpel:Voorkom en beperk de energievraag (aandacht voor…Doorgaan

Tags: Energetica, Trias, bouwen, energieneutraal

is deze discussie begonnen. Laatste reactie van Ivo Opstelten 13 Apr 2011.

 

De pagina van Peter van Oppen

Vandaag op BouwProfs

Peter van Oppen heeft gereageerd op blogbijdrage CO2 beleid van Erkende Verhuizers goed voorbeeld voor de bouw. van Elske van de Fliert
"Elske. Het lijkt me een goed idee. Al was het maar dat de bouwbedrijven individueel inzicht krijgen in hun CO2 uitstoot. De bedrijven die deelnemen aan de CO2-prestatieladder weten het wel, maar veel bouwbedrijven weten het niet. Zodra de bedrijven…"
6 Sept
Peter van Oppen heeft gereageerd op blogbijdrage Bouwteam zoekt dialoog over Toekomstagenda Bouw: Eenvoud in de uitvoering. van Michel Eek
"Eenvoud in uitvoering moet naar mijn mening geen doel op zich zijn. Of willen we Nederland volbouwen met enkele simpele (industriële?) uitvoeringsconcepten, die door iedereen gerealiseerd kunnen worden? Het gaat erom dat het ontwerp goed is…"
16 Feb 2012
Peter van Oppen heeft gereageerd op blogbijdrage Wordt vastgoed de volgende grote crisis? van Michel Eek
"Ted, Helemaal mee eens. MVO is helaas voor velen nog geen issue. Te hopen dat deze 'crisis' daarin verandering brengt. Zo zouden de investeerders ook oog moeten hebben voor de eindgrebruikers van hun gebouwen. Dan gaat het niet meer om…"
3 Feb 2012
Peter van Oppen heeft gereageerd op blogbijdrage Wordt vastgoed de volgende grote crisis? van Michel Eek
"Michel.  Ik denk dat dhr Sijbrand gelijk heeft. Het probleem van leegstand doet zich al voor. De investeerders, veelal de pensioenfondsen, zien hun inleg verdampen. Uiteindelijk betaalt dus gewoon de burger, die minder pensioen krijgt. Hopelijk…"
3 Feb 2012
Peter van Oppen heeft gereageerd op discussie droge lucht bij ventileren middels balansventilatie met warmteterugwinning van Wim Weerink
"Dag Wim Aan het relaas van Herman wil ik nog toevoegen, dat, behalve ionen in de lucht, ook microbiële activiteit in filters of leidingen irritatie van luchtwegen kunnen veroorzaken. Dan wordt er vaak meteen van te droge lucht gesproken. Tijdig…"
26 Jan 2012
Ivo Opstelten heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Ik zie in deze discussie een (schijnbaar) misverstand en een omissie: -misverstand mbt de overgangen tussen de stappen van 1 naar 3 (wat niet helemaal tercht wordt verwoord als efficietie maar ook over "zo schoon mogelijk" omgaan met…"
13 Apr 2011
Tomer Meirom heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Om een hoge prestatie moet er altijd uit een integraal ontwerp uitgegaan. Het is volgens mij onmogelijk om duurzaam te bouwen zonder integrale benadering. De trias energetica in maar één van de aspecten in een integrale benadering, op…"
9 Apr 2011
Jos Lichtenberg heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Ik ben bezig met mijn House of Tomorrow Today en ook daar volg ik de Trias Energetica niet. Het idee: Genereer een overschot aan energie op duurzame wijze (PV, warmatercollectoren) hetgeen bij stap 2 begint zodat je in stap 1 weer wat slordiger mag…"
8 Apr 2011
Rino Groenenberg heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"De Trias Energetica is een echt voorbeeld van Efficiënt denken. Conform de Cradle to Cradle gedachte zouden we juist moeten beginnen met effectief bouwen. Mijn persoonlijke voorkeur geniet: 1. groene stroom inkopen  2. groene stroom zelf…"
7 Apr 2011
Harold van den Koedijk heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"De Trias energetica wordt vaak in een adem genoemd met duurzaam bouwen. Gezien alle ontwikkelingen van de laatste 40 jaar zijn we hier al die tijd al met de trias energetica bezig. Deze ontwikkelingen hebben ons veel innovaties gebracht echter wat…"
7 Apr 2011
Bas Hasselaar heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Volgens mij interpreteer je de trias energetica op een verkeerde manier: de eerste stap (minimaliseer energieverbruik) kun je beter lezen als 'voorkom energieverbruik'. Met andere woorden: goed isoleren, gebruik maken van natuurlijke…"
7 Apr 2011
Johan van der Mand heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Beste Peter,   Ik werk als volgt met de Trias energetica. Voorkom en beperk de energievraag (aandacht voor bouwkundige maatregelen) Gebruik zo mogelijk duurzame energie (zonnestroom, windenergie, ...) De resterende energievraag zo…"
7 Apr 2011
Rik van Thiel heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"De trias Energetica is een energiedenkwijze die logisch is. Als je een gebouw wilt maken moet je natuurlijk integraal ontwerpen, waarbij je rekening houdt met de verschillende onderdelen van de trias energetica die niet los van elkaar gezien moeten…"
7 Apr 2011
Wieringa heeft gereageerd op discussie Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd? van Peter van Oppen
"Er zou een nieuwe Trias kunnen ontstaan waarbij de bewoner centraal staat in plaats van de energie vraag. Als we energie leverend bouwen, en dat kan zo hoor ik links en rechts, dan zouden we ons verder in kunnen leven in het welzijnsgevoel van de…"
7 Apr 2011
Discussie geplaatst door Peter van Oppen

Is de Trias Energetica nog wel van deze tijd?

Op elke congres, symposium of seminar over energiezuinig of energieneutraal bouwen komt hij weer voorbij: de Trias Energetica. De bedoeling is simpel:Voorkom en beperk de energievraag (aandacht voor bouwkundige maatregelen)Wek de benodigde energie zo mogelijk duurzaam op (zonnestroom, windenergie, ...)De resterende energievraag zo efficiënt mogelijk benutten. …Lees verder...
6 Apr 2011
Peter van Oppen heeft gereageerd op discussie Moet geluidsbewust bouwen onderdeel zijn of worden van duurzaam bouwen? van Michel Eek
"Geluidsbewust bouwen gaat nu eens niet over de "planet" kant van duurzaam bouwen, maar over de "people" kant. Het door velen vergeten "Nationaal pakket Duurzaam Bouwen" bevatte al maatregelen om de geluidskwaliteit van…"
6 Apr 2011

Profielgegevens

Werkgebied:
energie & milieu
Werkzaam bij:
Van Oppen Milieuadvies
Functie:
directeur/adviseur
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://www.linkedin.com
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
specialisaties: duurzaam ondernemen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam bouwen, klimaatadaptief bouwen, hittebestendig bouwen,

De foto's van Peter van Oppen

Bezig met laden...
  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

Prikbord (2 commentaren)

Op 27 Augustus 2010 om 5.56 zei Tony Gorus...
Beste Peter,


Welkom bij de groep

Mvg. Tony
Op 5 September 2010 om 11.33 zei Michel Eek...
Hartelijk welkom bij BouwProfs. Ik stel het bijzonder op prijs dat u lid bent geworden van ons netwerk. Op BouwProfs ontmoet u collega's uit de gehele bouwkolom. Klik hier om te zien welke onderwerpen we allemaal inmiddels besproken hebben op BouwProfs.

Om u meteen een vliegende start te geven, heb ik een aantal tips op papier gezet voor u. Zodat u direct het meeste uit uw deelname aan BouwProfs kunt halen.

Mocht u over een recente pasfoto beschikken, dan adviseer ik u deze toe te voegen aan uw profiel. Het maakt het netwerken met andere leden nog persoonlijker.

Uiteraard maken wij graag nader kennis met u. Wij vragen u daarom wat meer over uzelf te vertellen via deze link.

U kunt BouwProfs trouwens ook volgen op Twitter. Twitter neemt ook een vlucht binnen de bouw. Meer informatie over hoe Twitter werkt vindt u hier.

Tot slot nog dit, hoe meer bouw professionals de weg naar BouwProfs weten te vinden, hoe sterker ons netwerk. Kent u mensen uit uw netwerk voor wie deelname aan BouwProfs van toegevoegde waarde kan zijn? Nodig hen dan vooral uit.

Ik wens u bijzonder veel plezier toe met uw deelname aan BouwProfs.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+