BouwProfs

De bouw online verbonden.

Remko Zuidema
  • Man
  • Amsterdam
  • Nederland
  • duurzaam bouwen
Delen

De connecties van Remko Zuidema

  • Olthaar Ontwerpen
  • Rino Groenenberg
  • BouwProfs Redactie

Groepen van Remko Zuidema

 

De pagina van Remko Zuidema

Vandaag op BouwProfs

Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Moet er een verplichte veiligheids APK komen voor woningen? van Michel Eek
"Het gaat hier niet om jouw idee; maar om feitelijkheden. Vooraf en achteraf gemeten met geijkte meters en met een direct effect op nachtrust door in voortest de hoofdschakelaar een nacht uit te doen. Zou iedereen eens moeten doen! Na correctie…"
22 Jul
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Moet er een verplichte veiligheids APK komen voor woningen? van Michel Eek
"APK voorstel inderdaad gedaan in voorbereiding Kwaliteitwetgeving en 2e Kamer discussies rond kwaliteit. Mijn eigen ervaring rond onjuiste aarding en vervanging aardgasnet leverden ook input;…"
18 Jul
Remko Zuidema heeft zijn/haar profiel bijgewerkt
13 Jul 2016
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Is een NPR richtlijn wetgeving of een advies? van Ivan Oonk
"In wetgeving opgenomen normen zijn verplicht, doch kennen soms binnen normse keuzen die aanvullend afgesproken moeten worden anders geldt het laatste verwoorde niveau. Voor bestaande bouw geldt weer erg weinig wetgeving in tegenstelling tot…"
19 Feb 2016
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Hoe logisch is het dat de aannemer zijn eigen werk controleert? van BouwProfs Redactie
"Ik zie veel bevestigingen hierboven dat aannemers nu weg komen met het leveren van slechte kwaliteit. Dat klopt en is een doorn in het oog van de - natuurlijk ook bestaande - goede bedrijven. Dit is echter door de politiek in het Burgerlijk Wetboek…"
14 Dec 2015
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Hoe logisch is het dat de aannemer zijn eigen werk controleert? van BouwProfs Redactie
"Hahahaha, terug naar vroeger toen de klant nog alles moet beoordelen en goedkeuren. Net zoals we als klant moeten beoordelen of de kwaliteit van het schip, het vliegtuig of de auto wel klopt! DUS NIET. Helaas is het nog steeds zo in Nederland dat de…"
14 Dec 2015
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Hoe innovatief zijn we nog in de architectuur? van BouwProfs Redactie
"Is meer de vraag wie de innovatie vooral tot stand heeft gebracht tot nu toe? En wat bedoelen we dan met innovatie, nieuwe vormgeving of nieuwe prestaties? Ik zie ongelofelijk veel innovatieve bouwproducten waarvan maar een verschrikkelijk klein…"
9 Feb 2015
Remko Zuidema heeft gereageerd op blogbijdrage Veel huurders zijn bereid hun corporatie te betalen voor het energiezuinig maken van hun huurwoning. van Michel Eek
"Goed om een scheiding te maken tussen kwaliteit van de gebouwschil en methode en technieken van verwarming binnen de woning. Zeker nu woningen steeds meer overdag ook vol in gebruik zijn met thuiswerken naast niet kunnen/hoeven werken. Naast…"
24 Nov 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Na fiets en computer nu ook zonnepanelen van de zaak? van Michel Eek
"Lijkt me veel verstandiger een budget per werknemer vast te stellen voor al dergelijke (groene)  maatregelen. Immers vraagt het allemaal maatwerk vanuit de werknemer zijn persoonlijk leven. Immers heeft niet iedereen een eigen dak waarop PV kan…"
27 Okt 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Wie kent praktische oplossingen om rijtjeshuizen in de stad te verduurzamen? van Andre Letsch
"Niet vanuit technische in den beginne, maar juist vanuit sociaal oogpunt; maak bewoners - naast de (sociale)beleggers - zelf de beslisser voor de inbouw (fit-out) van de woning en dus de persoonlijke indeling, keuken, badkamer en klimaat…"
27 Aug 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Zijn windparken gebouwd op lucht? van Michel Eek
"Typisch om te kibbelen over details; we hebben elke vorm van duurzame energie nodig, en wel nu! Uiteraard is de beste volgorde; 1) niet verbruiken, 2) tijdelijk opslaan (oost-west zon, dag-nacht, zomer-winter) en 3) duurzaam opwekken. Daarnaast is…"
14 Apr 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Huurgrens sociale huur wordt bevroren, goed besluit of niet? van Andre Letsch
"Het gaat voor de (sociale) bewoner/ woonconsument al lang niet meer om huur of woningkosten, maar om WOONKOSTEN. De goedkoopste sociale huurwoningen hebben zulke hoge energie en dus woonlasten dat zij onbetaalbaar zijn voor de laagste inkomens. Als…"
9 Apr 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Aannemer vs onderaannemer, wie is aansprakelijk en wie geeft garantie? van BouwProfs Redactie
"Inderdaad Derk Budde Alleen NL, UK en Ierland :) Maar hopelijk niet lang meer; de goeden lijden nu nog onder de kwaden."
4 Apr 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Aannemer vs onderaannemer, wie is aansprakelijk en wie geeft garantie? van BouwProfs Redactie
"@Derk Budde Volgens UAV2012 moet de opdrachtgever nog steeds expliciet aangeven WAAROP garantie moet worden gegeven. Dit zul je buiten de NL bouw nergens terug vinden. Normaal is dat de opdrachtnemer garantie geeft op ALLES, tenzij de…"
4 Apr 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Aannemer vs onderaannemer, wie is aansprakelijk en wie geeft garantie? van BouwProfs Redactie
"Daarom adviseer ik (particuliere)opdrachtgevers vooralsnog geen bouwopdrachten af te sluiten, uitsluitend koopopdrachten met overdracht moment na 'interne' oplevering door de aanbieder. De essentie hier zit hem hierbij in de DEFINITIE van…"
4 Apr 2014
Remko Zuidema heeft gereageerd op discussie Aannemer vs onderaannemer, wie is aansprakelijk en wie geeft garantie? van BouwProfs Redactie
"Na oplevering is de (hoofd)aannemer is alleen aansprakelijk voor verborgen gebreken; dus gebreken die met goed toezicht vanuit de opdrachtgever niet zichtbaar waren tijdens de bouw. Echter als een particulier opdrachtgever is is deze toezicht…"
4 Apr 2014

Profielgegevens

Werkgebied:
duurzaam bouwen
Werkzaam bij:
Stichting BRIQS / openwonen.nl
Functie:
Auteur / Presentator / maakt Bewoner de begin beslisser / Circulaire Gebouwen expert / Ontwikkelde de AtHome!-methode
website (persoonlijk bijv. linkedin of van bedrijf)
http://nl.linkedin.com/in/remkozuidema
Vertel iets over uzelf (wat zijn uw specialisaties)
Open Wonen helpt jou aan helderheid voor jouw persoonlijke thuis!

Wil jij grip op je woon budget?
Zoek je invulling van je persoonlijke woonambities?
Wil je van je woningaanbod frustraties af?
Je krijgt in de huidige markt niet wat je wil?
Of je krijgt het SAMEN niet voor elkaar?

Prikbord (1 commentaar)

Op 9 Januari 2010 om 12.24 zei Michel Eek...
Beste Remko,

Hartelijk welkom bij BouwProfs. Ik stel het bijzonder op prijs dat je lid bent geworden van ons netwerk.

Om je meteen een vliegende start te geven, heb ik een aantal tips op papier gezet voor je. Zodat je direct het meeste uit je deelname aan BouwProfs kunt halen.

Ik wens je bijzonder veel plezier toe in onze groep.

Met vriendelijke groet,

Michel Eek
Uitgever BouwProfs

Je moet lid zijn van BouwProfs om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van BouwProfs

 
 
 

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2017   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+