BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hallo professionals,

Wij willen ons bestaande schuine dak laten na-isoleren van binnenuit, maar krijgen van vrijwel iedere partij die we benaderd hebben een ander advies. Sommige geven aan dat ons dak niet kan worden na-geïsoleerd van binnenuit. Anderen zeggen dat dit prima kan en willen al beginnen. Toen we uitkwamen op SUPAFIL Timber Frame zei een partij die alleen hiermee werkt juist weer dat dit niet mogelijk is. (De fabrikant zelf zegt overigens dat het zeker moet kunnen, mits op een droge dag aangebracht en alle vocht vanuit binnen tegengehouden kan worden door goed afplakken.)

Ons jaren '80 huis heeft een schuin gordingendak, dat volgens de oorspronkelijke verkoopbrochure is afgewerkt met dakplaten die reeds zijn voorzien van een isolatielaag van +- 2,5 cm. En dat klopt, het gaat om een paar centimeter EPS aan de buitenzijde waar vervolgens de pannen op liggen. Hoe kan dit dak aan de binnenzijde geïsoleerd worden, zonder dat wij tegen vochtproblemen aanlopen? De gouden oplossing wordt zeer op prijs gesteld.

Daarnaast ben ik erg benieuwd waarom hier zo'n verschil in aanpak in zit. Sommige leveranciers zeggen dat het absoluut kan en beginnen niet eens over problemen, anderen waarschuwen juist dat we het vooral niet zouden moeten doen. Dit moet toch eenvoudiger kunnen?

Weergaven: 270

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+