BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bij een renovatie project waar we nu mee bezig zijn willen we de kozijnen en het glas aan de voorzijde van het gebouw isoleren. Tegelijkertijd willen we het bestaande glas in lood gebruiken vanwege de specifieke uitstraling van het gebouw. Kent iemand een mogelijkheid of een voorbeeld waarbij het gals wordt geisoleerd en tevens het bestaande glas in lood kan worden hergebruikt?

Weergaven: 5869

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Bestand glas in lood kan worden uitgenomen/gedemonteerd en worden ingebouwd in dubbele beglazing
Beste Remco,

Geen enkel probleem om bestaand gla-in-lood in nieuw isolatieglas op te nemen. De betere glashandel weet hoe. Enige "nadeel" is dat het lood tussen het glas niet meer verkleurd en daardoor "zilver" blijft. Kan je als het goed is door een voorbewerking, voordat het glas-in-lood tussen het dubbelglas komt weer te kunnen voorkomen.

Hoop dat je hiermee verder kan. Als je vragen hebt: 071 512 44 43.

Sterkte!

Groet,

Niek Hoogwout, Leiden
Beste Remco

Een andere mogelijk is om het glas in loodraam naar buiten te laten draaien en aan de binnenzijde een naar binnendraaiend raam met dubbelglas uit te voeren. Let er wel op dat tussen de beide ramen geventileerd wordt i.v.m. ongewenste condensvorming. Het voordeel van deze oplossing is het ongewijzigde uiterlijk aan de buitenkant.
kan allemaal zie volgende links;

link 1
link 2
link 3

vriendelijke groeten Ton Pol
bij restauratiepanden plaatsen wij altijd een nieuw kozijn metisolatieglas achter het bestaande kozijn. Opnemen in isolatieglas kan technisch misschien wel, maar ziet er niet uit. door de extra glaslaag voor het glas-in-lood ziet het er nep uit.
zoals eerder aangegeven zorg wel voor ventilatie van de spouw tussen glas en lood en nieuw glas.
Of het er nep uitziet is geheel persoonlijk. Ik vind van niet. Het hangt trouwens ook af van de hoek waaronder je kijkt. Van binnen uit valt het helemaal niet op, van buiten valt het alleen op als er veel weerspiegeling (bv. van lucht) is. Een voordeel is dat het makkelijker schoon te maken is.

Ik heb het boven de voordeur zitten. Als je wilt, kan ik wel een "voor" en "na" foto plaatsen.

grtz
Henk
Van Tetterode Glasobjekten BV
Rhôneweg 44
1043 AH Amsterdam (NL)
Tel: 020 - 6145424
Fax: 020 - 6147915
e-mail: info@vantetterode.nl

Misschien heb je er wat aan......succes
ik geef toe, smaken kunnen verschillen. Wij hebben dikwijls te maken met de rijksdienst voor monumentenzorg. Uitgangspunt is dan dat het er authentiek uit moet zien. Aan de binnenzijde kun je alle voorzieningen opnemen voor isolatiewaarde, maar ook voor inbraakwerendheid of zelfs brandwerendheid.
overigens kan het ook veel goedkoper zijn. De bestaande kozijnen zijn dikwijls niet versleten/goed te repareren. omdat je meestal toch bij een renovatie/restauratie een binnenpakket aan isolatie enz toepast heb je volop ruimte om een nieuw kozijn aan de binnenzijde te plaatsen.
We willen graag een ongewijzigd uiterlijk aan de buitenzijde dus het glas in lood opnemen tussen de beglazing is geen optie, ook nog eens vanwege het monumentale karakter van het pand.
Om het extra ingewikkeld te maken zijn sommige ramen schuiframen. Ik kan me een nieuw raamhout voorstellen waarin glas in lood wordt gecombineerd met nieuw glas (ruysdaalglas), maar ben bang dat er veel condens optreed en na enige tijd dit erg vuil wordt, of hoef ik hier niet bang voor te zijn?
Overigens bedankt voor al jullie reacties!

Remko
Probeer eens bij Richter Kozijnen, maken kozijnen incl. glas- en lood op maat met originele detaillering. Contactpersoon is Anton van der Putten.
www.richterkozijnen.nl

succes.
Zoek / bel eens Ruysdaelglas te Delft...hebben wellicht een oplossing
Beste Remko,

Ik zie al veel verwijzingen en links naar gespecialiseerde bedrijven.
Ik heb erg goede ervaringen met Martin de Boer glashandel in Leeuwarden. Zij hebben naast de glashandel en interieurafdeling een gespecialiseerde restaurateur van glas-in-lood in dienst. Ik weet dat zij hier ervaring mee hebben en in het noorden een erg goede naam hebben.
Je kunt het beste vragen naar Jan Overdijk.

Groet en succes,

Robert

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+