BouwProfs

De bouw online verbonden.

Bouwvergunning aanvragen wanneer het pand nog niet op naam staat?

Kun of mag je een vergunning aanvragen voor een verbouwing van een woning terwijl deze nog niet op de naam staat van de aanvrager ?

(in dit geval gaat het om een woning die pas volgende maand op naam komt te staan)

Weergaven: 4050

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Marcel,

Ik vraag regelmatig een vergunning aan voor (vastgoed-)opdrachtgevers die een pand onder voorbehoud hebben gekocht. Je kunt hiervoor 2 dingen doen: op het aanvraagformulier kun je aangeven onder 'locatie' dat de aanvrager eigenaar / erfpachter / huurder / anders... is. Op deze manier kun je bij anders invullen hoe e.e.a. zit met de aanvrager.

Zolang het pand niet op naam van de aanvrager staat mag deze ook niet aanvangen met de werkzaamheden.

Succes.

Met vriendelijke groet,

Meino Weening

Ontwerp- en Tekenbureau Uitgetekend 

Goedendag Marcel,

je mag de vergunning gewoon aanvragen. de gemeente kijkt alleen naar het feit of de geplande aanbouw past binnen het bestemmingsplan en voldoet aan de eisen van welstand.

of jij de eigenaar bent of niet maakt niet uit dat is via het burgelijkwetboek geregeld.

dit zelfde geld als jij de aanbouw iets over de erfgrens heen bouwt moet je dat geregeld hebben met je buren en niet via de gemeente.

succes en met vriendelijke groet,

Marchel Beijeman

NaBeij Bouwadvies

Imkerstraat 7, 1825 BE  Alkmaar

Telefoon: +31 (0) 627 83 86 46

Fax: +31 (072) 850 26 15

E-mail: info@nabeij-bouwadvies.nl

Internet: www.nabeij-bouwadvies.nl

LinkedIn profiel: http://nl.linkedin.com/in/nabeijbouwadvies 

Hier in België kan je ook een bouwaanvraag indienen al is de aanvrager nog geen eigenaar.

succes met je projecten

mvg

Jo Vandervelden

http://www.linkedin.com/profile/view?id=194145574&trk=hb_tab_pr...

Wat men bij Nabeij zegt is geheel juist. Er is een strikte scheiding tussen wat privaatrechtelijk speelt en wat publiekrechtelijk (door de gemeente) wordt aangehouden. De technische oplossing zoals Meino aangeeft werkt prima.

Kleine nuance / aanvulling. Je kan en mag alleen een aanvraag doen als je belanghebbende bent bij de activiteit die je wil uitvoeren. Dus een aanvraag doen voor een verbouwing van een pand waar je niet mee te maken hebt kan niet. In dit geval is de toekomstig eigenaar belanghebbende en kan je dus een vergunning aanvragen. Wellicht verstandig om dit op je aanvraag te vermelden.

Hajé

Dit deel van de reactie is verwijderd omdat deze in strijd is met ons reglement. Discussies dienen op inhoud gevoerd te worden.

als belanghebbende kun je een aanvraag omgevingsvergunning indienen, dit kan een toekomstig eigenaar zijn, maar ook bv. de aannemer of architect.

beste Marcel,

Je kan de vergunning gewoon aanvragen. Het maakt niet uit op wiens naam de woning staat. Theoretisch kan dit tot bizarre situaties leiden. Houdt er wel rekening mee dat er kosten en leges in rekening worden gebracht.

Succes

Met vriendelijke groet,

Tom de Jong

Beste mensen,

mag ik de betrokken mensen vragen om op inhoud met elkaar te discussiëren? We willen ons forum graag inhoudelijk en professioneel houden. Verschil van mening is de basis voor een discussie, niet om elkaar van alles te verwensen.

Alvast bedankt voor de medewerking.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+