BouwProfs

De bouw online verbonden.

Dames en heren inkopers, hoe duurzaam bent u nu eigenlijk bezig?

De Nederlandse bouwwereld heeft tijdens de Dag van de Duurzaamheid aan minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) toezeggingen gedaan om zich in te zetten meer duurzaam hout, dat is voorzien van het keurmerk FSC, te gaan gebruiken.


Daarnaast zullen maatschappelijke organisaties, overheden en de koepelorganisatie van woningcorporaties de minister informeren over hun ketenverantwoordelijkheid inzake duurzaam tropisch bosbeheer. De werkgeversorganisatie Bouwend Nederland, het Initiatief Duurzame Handel (IDH) en FSC Nederland hebben dit bekendgemaakt.

Koenders zal tijdens een bijeenkomst in Den Haag een FSC houten kozijn plaatsen in het Stadsdeelkantoor, waarin uitsluitend FSC hout wordt verwerkt.

BouwProfs houdt een inventarisatie en heeft in dat kader een vraag aan diegenen die bij het inkoop proces betrokken zijn.

Dames en heren inkopers, hoe duurzaam bent u inmiddels bezig?

Laat het ons weten en reageer!

Weergaven: 91

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Als raadgevende ingenieurs adviseren we onze klanten zoveel mogelijke duurzame materialen toe te passen, bijvoorbeeld:
FSC hout, beton en staal. Wij zijn betrokken bij het ontwikkelen van green office 2015 (duurzame kantoren), zie website: www.greenoffice2015.nl.
Als bedrijf vragen wij onze medewerkers bewust om te gaan met papier en oud paper wordt eerst verzameld en in papiercontainer gedeponeerd.
Ons missie en taak is het ontwerpen en ontwikkelen van meer duurzame projecten. Als iedereen een kleine bijdrage kan doen voor ons milieu, zal ons toekomst nog mooier en schoner worden en dat is beter voor de volgende generatie!
Hoe kunnen inkopers te weten komen of de in te kopen materialen ècht duurzaam zijn? Afgaan op keurmerken voldoet niet altijd en dan nog, waar is echt een goed overzicht te vinden? Met producten die van weinig, grotendeels tot geheel als duurzaam bestempeld kunnen worden?

Het gaat om de vernieuwbaarheid van het product maar ook om het gehele productieproces en vervoer.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+