BouwProfs

De bouw online verbonden.

Discussie gestart in de BouwProfs groep op Linkedin door Dave Wurms, CEO Welcome Company Care Solutions:

Als het gaat om Onderhoud en Nazorg in de Bouw en Vastgoedsector, worden er bij elke organisatie klachten, meldingen en storingen geregistreerd. 

En om uiteindelijk te kunnen verbeteren, is het analyseren van deze meldingen, van groot belang. En om goed te kúnnen meten, is een goede rubricering van de meldingen weer essentieel. 

Nu maken bouw- en vastgoed organisaties vaak gebruik van verschillende rubriceringen of coderingen. Soms de Stabu-codering en anderen weer de NL SfB codering. Of men maakt gebruik van geheel eigen rubrieken. 

Waar ik nu benieuwd naar ben; Welke rubricering of codering gebruiken jullie? 

Alvast bedankt voor jullie reactie. 

Weergaven: 1718

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Dave,

Welke codering je wilt gebruiken is sterk afhankelijk van de manier waarop je de klachten gaat toekennen. Als je de Stabu gebruikt hang je de klachten eigenlijk op aan de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. De Stabu is nl. geordend naar werksoorten. Voor het rubriceren van klachten aan gebouwen is de NL SfB codering meer geschikt omdat deze uitgaat van gebouwonderdelen.

Vriendelijke groet,

Marc Nijenhuis
Geachte heer Wurms

Joure, 12-5-2010

Na jarenlange ervaring in het onderzoeken en registreren van bouwkundige mankementen heb ik het helemaal gehad met allerlei regels en voorschriften. Beschrijf deskundig wat je ziet en waar, vermeld de omvang en constructie en eventueel materiaal soort, en laat het daarbij.Voor verdere verwerking van de gegevens dienen andere disciplines - met hun deskundigheid - zich te buigen. Niet een ieder heeft 'overall' zoveel deskundigheid in huis om een alles omvattende eindconclusie over vermeende gebreken te rapporteren.
Sprekende voorbeelden? Kijk naar de parlementaire onderzoekrapporten, of die van prof. mr. P. van Vollenhoven !! Wat de ene partij passend vindt, verwijst een andere de gegevens naar de prullenmand. Simpel toch.
Reactie via de BouwProfs groep op Linkedin van Peter Weppner, Manager Technisch Beheer De Alliantie:

" Misschien helpt het als je weet dat woningcorporaties in hun systemen voor 95 % gebruik maken van de NL-SFB coderingen.
Lijkt me handig om als uitvoerende bedrijven daarop aan te sluiten, maakt ook de discussie om bedrijven on line te laten aanhaken ihkv opdrachtverstrekking en facturering een stuk makkelijker. "
Reactie via de BouwProfs groep op Linkedin van Mark Kooijman, Contentcoördinator Reed Business:

" Volgens mij wordt er bij beheer en onderhoud vooral NL-SFB gebruikt met een kleine aanpassing betreffende het schilderwerk. Ook de NEN 2767 is NL-SFB. Wij bij Beheerenonderhoudkosten.nl gebruiken NL-SFB. "
Reactie via de BouwProfs groep op Linkedin van Alex Bierman, Bouwkundig adviseur & CAD-manager bij Flextep BV:

" Er wordt in de bouw zowel gewerkt met Stabu als met NL-Sfb. Digitale tekeningen worden opgezet met een een lagenstructuur volgens de NL-Sfb en ook elementenbegrotingen volgen deze methodiek. Bestekken volgen daarentegen weer de Stabu-coderingen, die grote gelijkenis vertoont met de NL-Sfb, maar toch weer net afwijkt op een groot aantal rubrieken.

Het zou prettig zijn, als deze twee nu eindelijk eens in elkaar zouden worden geschoven. Dat vergemakkelijkt de afstemming tussen tekeningen en begrotingen enerzijds en het bestek anderzijds. "

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+