BouwProfs

De bouw online verbonden.

Know how gevraagd voor duurzaam verbouwen van boerderij tot kinderdagverblijf.

 

Beste bouwprofs,

 

Via onze email kregen wij een verzoek binnen van bouwprof Rob Polet, om u de volgende vraag voor te leggen.

 

Een vriendin van Rob heef recent een grote boerderij gekocht, welke zij wil ombouwen tot kinderdagverblijf. Ze heeft al enkele kinderdagverblijven in bezit. Nu wil zij de boerderij duurzaam verbouwen, door middel van het toepassen van duurzame materialen en technieken.

 

Er zit bij de boerderij ook een stuk grond van 800 M2 dat in een kindvriendelijke tuin met waterpartijen en een "speeldernis" omgetoverd moet worden. Dus regenwateropvang voor bevloeiing enzovoorts. Tevens ligt het in de bedoeling hiervoor subsidie aan te vragen. Ze weet alleen niet welke weg hierin te bewandelen en welke mogelijkheden er zijn rondom subsidieregelingen voor duurzame materialen, zonnepanelen/boilers ( gigantisch dak) , verlichting, waterhuishouding etcetera.

 

Kunt u Rob en zijn vriendin helpen met deskundig advies? Geef dan uw reactie, wellicht voorzien van een korte introductie van uzelf en/of uw bedrijf.

Weergaven: 1835

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Rob,

Als kleurspecialist voor de bouw kan ik je helpen aan een deskundig kleuradvies speciaal gericht op kinderen. Om mijn werk te bekijken nodig ik je graag uit om mijn site www.vanloonkleuradvies.nl te bekijken.
Verder werk ik samen met een landschapsarchitect die voor zover ik dit uit het bericht kan destilleren wel in dit concept zou passen.

Mocht je vragen hebben neem dan gerust contact op met mij. Alle gegevens staan op mijn site.

Ik hoor graag van je.

Met een vriendelijke groet,

Marijke van Loon
Goedemiddag! Wat een leuk idee! Mijn naam is Tjits Hilhorst en ik ben werkzaam in de toeleveranciersbrache o.a. op Duurzaam gebied. Onlangs heb ik mee mogen kijken bij de realisatie van , wellicht het duurzaamste kantoorgebouw van Nederland. Dit project is gerealiseerd door Michiel Haas ,samen met Vocus architecten Bussum.
Zij weten als geen ander wat de mogelijkheden zijn op vlak van warmte opslag ,regenwater hergebruik en zelfs een helofytenfilter en deze toepassingen ook nog eens in een prachtige (duurzame) verpakking te omlijsten. Ik heb de heren na de oplevering niet meer gesproken,maar ben er van overtuigd dat zij een zeer goede partij zullen zijn voor uw project!
Graag zou ik op de hoogte blijven van uw plannen, en zou de ontwikkeling en realisatie graag blijven volgen. Heel veel succes!
Mvg,
Tjits Hilhorst
Beste Rob,

voor een niet dogmatische aanpak van jullie plannen, denk ik dat onze 4E methodiek heel toepasselijk is. Voor meer info zie www.onb.nl
natuurlijk kunnen jullie rechtstreeks met mij contact opnemen.

vriendelijke groeten,

Marco Romano
Geachte Rob,
Mijn naam is Edward Erasmus en ben al 20 jaar bezig met bio-ecologisch bouwen. Ik heb 14 jaar gewerkt bij archi service in den bosch samen met Renz Pijnenborgh. Na al die jaren heb ik nu een zelfstandig bedrijf in de bio-ecologische architectuur, interieur en advies. Ik de tijd dat ik bij Archi Service werkte heb ik een kinderdagverblijf voor de SKA in Alphen ontworpen. Dit was een van de eerste kinderdagverblijven die op een bio-ecologische wijze is aangepakt. Dit deden we samen met syneff consult die een grote ervaring heeft met het begeleiden van kinderdagverblijven. Ik werk nog steeds samen met Chris Posma van Syneff, omdat zij ook de subsidies onder handen nemen. Kinderdagverblijf en BSO in Hazerswoude is en daglichtgebouw met alle voorzieningen om een gezond binnenklimaat te realiseren. Het ziektepercentage bij personeel en kinderen is bijna 0 wat aangeeft dat een gezond gebouw mogelijk is binnen de financiele kaders. Graag zou ik u meer hierover willen vertellen en laten zien. u kunt mij vinden op. www.erasmusx.com
groeten edward erasmus
Beste Rob en vriendin,

blue monkey architects is een bureau wat zich opwerpt als ambassadeur voor duurzaam bouwen, materiaaltoepassing en energiebeheer.
Daarbij is nagenoeg altijd het subsidievraagstuk aan de orde.
Ik heb daarvoor een partner in het integrale ontwerptraject die elke bouwopgave toetst aan de vigerende subsidieregelingen op lokaal, landelijk en Europees niveau.

Het integrale traject wat blue monkey architects voorstaat betreft de disciplines architectuur, interieur en landschap alsmede de relevante technische installaties en gebruiksafhankelijke adviezen.
Zodoende een ontwerp wat als opgave de perceelsgrenzen (en zelfs daarbuiten) ziet en niet alleen het gebouw.

Indien jullie dat wensen wissel ik graag met jullie van gedachte over de uitdagende opgave waar jullie mee bezig zijn.

blue monkey architects bv.
Pieter van Gisbergen arch. BNA.
Waar staat deze boerderij?
Hallo Rob (en vriendin),
Wat toevallig, ik heb net een ontwerp afgerond voor een kinderopvang. Ook in een verbouwde boerderij, ook duurzaam, gebruik makend van een houtgestookte cv ketel en een energiedak. Ik kan je niet alleen mijn bouwkundige kennis aanbieden, maar ook in contact brengen met de mensen voor wie ik de verbouwing doe. Zij weten inmiddels alle wegen te bewandelen betreffende subsidies en wellicht is hun project tevens een goede inpiratiebron. Als je wilt kan ik je wat gegevens mailen over het project.
Met vriendelijke groet,
Richard Muller
Tel. 0592-315715 / 06-52038882
info@bouw-tekeningen.com
Rob,
Bruns bouw heeft een partnerovereenkomst met InnoConstruct. Bruns bouw is daarmee Realisatiepartner van het PowerHousing concept.
InnoConstruct is de toonaangevende partner op het gebied van Energieleverende huizen en gebouwen in Nederland. In samenwerking met een geselecteerd aantal gerenommeerde merken werkt InnoConstruct voortdurend aan een grootschalige uitrol van haar op duurzame kwaliteit, maximale energieprestatie, aansprekend design en financieel voordeel gebaseerde PowerHousing-Concept.
Bruns bouw en InnoConstruct hebben dezelfde visie op het gebied van aantrekkelijk duurzaam wonen en hanteren dezelfde kernwaarden op het gebied van betrouwbaarheid, professionaliteit en kwaliteit.
Meer weten? Kijk op brunsbouw.nl of innoconstruct.nl
Beste Rob,
Het klinkt als een mooi en inspirerend project!

Ik heb als architect ruime ervaring op het vlak van hergebruik en verbouw boerderijen. Ook heb ik veel projecten in de recreatiesector gedaan, waarin beleving en speelvoorzieningen voor kinderen vaak een centrale plek inneemt.
Duurzaamheid speelt in al mijn projecten vanzelfsprekend een belangrijke rol.

Ik zou dan ook graag vanuit mijn expertise als architect willen meedenken in het project en/of kijken op welk gebied ik jullie zou kunnen adviseren om dit project te realiseren.
Meer informatie over mijn bureau kun je vinden op www.ZIELinArchitectuur.nl

Mocht je vragen hebben, neem gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Mariska van der Ziel
De regenwateropvang duurzaam uitvoeren kan met het RainSpace-systeem geschieden, voorafgaand met RainTube (dakgootbescherming). Materiaal is Cradle to Cradle Gold-gecertificeerd.
Ook het toepassen van Phase Change Materialen kunnen het binnenklimaat verbeteren,
hetgeen ook minder koelcapaciteit vergt. Door te optimaliseren zijn er kosten te besparen.
Hergebruik van bouwmaterialen lijkt hier een mooie bijdrage te kunnen leveren.

Zie http://www.kringloopbouwmaterialen.nl
Ik had rechtstreeks naar Rob gereageerd, maar zie nu dat de oproep via via is gedaan. De reactie was als volgt:
-------------------------

Dag Rob,

Ik heb je oproep betreffende de verbouwing van een boerderij naar een kinderdagverblijf gelezen.

Buiten eventuele subsidies voor duurzaam bouwen, is het ook mogelijk subsidie op beveiligingsmaatregelen te krijgen (Subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven), mits er niet meer dan 5 vestigingen / bedrijven per ondernemer zijn en niet meer dan 10FTE personeelsleden per vestiging.

Ik ben in die regeling toegelaten als onafhankelijk adviseur en kan de aanvraag afwikkelen.

Bij interesse, mail: info@risicospecialist.nl of tel: 06-51675409

Met vriendelijke groet,

Jos Raaijmakers

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+