BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wat is een geschikte manier om Western Red Cedar te behandelen en te verduurzamen?

Wat is een geschikte manier om Western Red Cedar te behandelen en te verduurzamen? Het gaat om een bestaande gevel die reeds is behandeld met een dekkende verf. Deze bladdert er nu van af.

Ik weet dat Western Red Cedar niet behandeld hoeft te worden en onder natuurlijke omstandigheden vergrijst. De opdrachtgever wenst desondanks dat het hout wordt behandeld.

Jos van Daatselaar heeft deze vraag gesteld in de BouwProfs groep op Linkedin.

Weergaven: 50262

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Hallo Jos,

Ik ben geen schilder (deskundige) maar misschien is een impregnerend systeem op basis van lijnolie een oplossing. Hout moet dan wel kaal geschuurd worden. Kijk eens op de site van Koopmans: http://www.pkkoopmans.nl/

Er zijn soorten olie te gebruiken waardoor het western red cedar zijn "warme" uitstraling behoud.

Echter is het niet nodig deze houtsoort te behandelen, hier wordt soms bewust voor gekozen waardoor het hout een grijze verweerde natuurlijke kleur krijgt.

Iedereen zijn voorkeur zeg maar.

met vriendelijke groet,

Yke Ferdinands

Leegwater Woodlife LW 50. Het hout wordt aanvankelijk wat bruiner, maar vergrijst daarna redelijk natuurlijk, terwijl de levensduur fors toeneemt. 10 jaar garantie. Belangrijk: het impregnaat is metaalvrij.

Waaarschijnlijk kunnede schildersvannu (http://www.schildersvannu.nl/) uw wel verder helpen! Vraag bijv. naar Marcel Aaldering van Pure Verf voor een duurzaam schilders advies. Zelf neig ik naar Rolsma lijnolie verf. (maar in het verleden ook goede ervaring ervaring met duurdere assortiment SIKKENS verf gehad, mtn mbt lange levensduur).

Beste Jos,

Impregneren is zeker een goede mogelijkheid. Daarvoor moet alles uiteraard eerst grondig kaal gemaakt worden. Ik adviseer Wim Pronk te benaderen voor advies. Je kan mijn naam vermelden. Wim is adviseur bij Aquamarijn en daar heb ik alleen maar goede ervaringen mee. Ik heb ook de olie voor binnen gebruikt voor buitenmeubelen (omdat dit kan met corcol en waxol) en dit bevalt erg goed. Stuur mij een e-mail en ik geef zijn nummer info@dehoutenvloer.com,

Met vriendelijke groet,

Richard Bouma

BNS Houtenvloeren

ARNHEM

Beste Jos,

 

Niet uit professionele maar prive ervaring: zelf heb ik een huis met erg veel red ceder. Toen ik het huis kocht had met het ook met "gewone"verf behandeld die er bladderend aan hing.

We hebben het eraf geschuurd en daarna een dekkende ceta bever buitenbeits erop gezet.

Ik zelf zweer bij die beits, gebruik het al ongeveer 25 jaar. Het bladdert nooit meer. Dit huis is bijna wit geschilderd, staat onder de kaagbaan en tussen de A4 en 44 en dus volop roetdelen ed luchtvervuiling. Eens in de 5 jaar: even goed schoonmaken en één laag is weer voldoende! Niet meer krabben of schuren tenzij de planken wat ruw zijn.

 

Ceta bever heeft ook transparante beitsen.

 

Veel succes!

Beste Jos,

 

Western Red Cedar is een bloedende houtsoort, dekkend conserveren is dus niet wenselijk. Het resultaat van het dekkend behandelen van WRC is dus idd afbladderen van de verflaag.

 

Je kunt het WRC ook conserveren met een kleur beits van Remmers.

Je dient dan wel de WRC te ontdoend van de bestaande verflaag, alle delen schoon en stof vrij maken
en vervolgens 2 lagen Remmers Aidol HK Lazuur aanbrengen in een nader te bepalen kleur.

Het dient wel aanbeveling om op voorhand een proef op te zetten ter beoordeling.

 

Het produkt Cetol Novatech van Sikkens is ook een goed produkt.

Sikkens adviseerd dan wel om ook de binnenzijde van de gevelkozijnen te behandelen.

Het dient wel aanbeveling om op voorhand een proef op te zetten ter beoordeling.

 

Beste Jos,

Kijk eens op http://www.wrcla.org/pdf/WRCLA_Guide_to_Finishing.pdf, hier vind je het antwoord op het verzoek van jouw klant.

 

Regards, Wendy Edwards A1 Inspectie & Preventie BV

 

Bijlagen:

Pas op, de verf bladdert er niet voor niets af! Bij het toepassen van een dekkend (vochtregulerend) verfsysteem op WRC is het van belang om de houten delen rondom te schilderen. Anders is het verwijderen van de bestaande verflaag en vervolgens impregneren de enige optie...

Het mooiste om WRC mee te behandelen is (in mijn optiek) om het met een impregneerbeits te behandelen, deze soorten hebben als voordeel dat ze niet scheuren, craqueleren e.d. en je kunt ze laten verarmen tot je houtje grijs genoeg is.

 

Nu je in den beginne hebt gekozen voor een dekkend (filmvormende) systeem, zit je hier aan vast, m.i. dat betekend elke 2 jaar controle en elke 5 jaar overschilderen.

 

Afschuren aan de zichtzijde en behandelen met een beits lijkt mij vragen om problemen met de vochthuishouding in je hout aangezien dit meestal dampopen systemen zijn.

 

Mij lijkt het verstandig dat je een goede schilder zoekt,die je helpt met dit probleem, er zijn ook nog mogelijkheden om de levensduur van de verf te verlengen o.a. Superduurzaam van AHA te Staphorst.

Beste Jos,

 

Ik heb goede revaringen met Woodstain. zie link : http://www.drywood.nl/5/home.html

Dit is een beitsachtig product, ook verkrijgbaar in de kleur lichtgrijs.

Succes !

Met vriendelijke groet,

 

Fokke de Vries

Je kunt Western Red Cedar behandelen met olie.

Olympic Stone Oil is een goede olie om WRC te behandelen. 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+