BouwProfs

De bouw online verbonden.

Oud wethouder van Amersfoort Gert Boeve vindt dat iedere gemeente na de gemeenteraadverkiezingen een wethouder Vastgoed moet aanstellen. Veel gemeenten weten volgens Boeve niet hoe groot de eigen portfolio is en welke kosten daarmee zijn gemoeid.

Om te voorkomen dat gemeenten – net als op hun grondposities – miljarden euro’s moeten afschrijven is expertise geboden. Deze wethouder moet soelaas bieden.

Wat vind jij, moet iedere gemeente haar eigen wethouder Vastgoed gaan krijgen?

Weergaven: 282

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Persoonlijk denk ik dat dit per gemeente echt anders is. Volgens mij is het nu zo dat er bij elke gemeente wel een wethouder het vastgoed in zijn portefeuille heeft. Wat doe je dan met gemeentes waar maar twee wethouders zijn ? Soms is vastgoed en grondzaken van elkaar gescheiden wat ook niet altijd verkeerd is in mijn optiek. Dat elke gemeente af moet schrijven op grond én vastgoed is overigens geen vraag maar een vaststelling. Als al het overheidsvastgoed voor het gemak zou worden gewaardeerd op de prijs van € 500 per m2 zit je in de huidige waarderingsituatie dichter bij de waarheid dan de € 1.000,- of hoger die er nu gemiddeld in de boeken staat.

Een aparte wethouder voor vastgoed is in veel gevallen weinig zinvol. Een wethouder kan dit in zijn portefeuille hebben. Als hij/zij zelf niet voldoende deskundig is kan deskundigheid worden ingehuurd. Alleen bij heel veel vastgoed kan een aparte wethouder gewenst zijn

Wel vind ik het zinvol om nauwkeurig te weten hoe de situatie per gemeente is. Dit moet toch op een juiste wijze op de balans staan, evenals de grondposities.

Pas na het deskundig evalueren en waarderen weet men wat de positie van de gemeente is. Dit moet bij bedrijven ook gebeuren, anders kunnen zij geen juiste balans en verlies- en winstrekening maken.

Of er een aparte wethouder voor vastgoed moet komen is afhankelijk van de opgaven en grootte van de gemeente. Essentieel is dat het gemeentebestuur richtlijnen heeft over, hoe om te gaan met een altijd onzekere toekomst en de uitgangspunten bij toekomstige opgaven:

zie  link: http://www.slimlinebuildings.com/NL/downloads/publicaties

"Overwegingen vastgoedontwikkelingen in de 21e eeuw."

Ach welnee.... allergrootste flauwekul...

Hoort bij het voltallige College als verantwoordelijke deeltaak..

Wel 2 raadsleden 2/3 dagen bijspijkeren op vastgoedonderhoud, management en energetische maatregelen. Raden dienen hun kennis en kunde op peil te brengen/ houden.

Als laatste parttime of fulltime vastgoedbeheer in de ambtelijke organisatie...

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+