BouwProfs

De bouw online verbonden.

Welke mogelijkheden zijn er om jaren 30 woningen van binnenuit te isoleren?

In een jaren 30 woning blijkt het praktisch bijna onmogelijk om een dampscherm juist toe te passen zonder eerst heel het huis af te breken.

Waarom word er nog steeds gesproken over van binnenuit isoleren? Moeten we dit wel willen? En waarom is hier nog geen oplossing voor? Aangezien in de meeste gevallen je ook niet van buitenaf mag isoleren.

Deze discussie is doorgeplaatst in onze BouwProfs Linkedin groep Duurzaam Bouwen. Lees hier de reacties.


Deze vraag is gesteld door Seti Soeparman in de BouwProfs academie.

Weergaven: 1397

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Misschien even contact opnemen met Remmers BV , hun hebben een heel mooi systeem IQ THERM... denk dat dit wel een passende oplossing kan zijn voor dit soort woningen..

Zie Bijlage informatie over Isolatie Isoboosterbrochure%20Isobooster%2020-01-2020.pdf

is zeer licht en eenvoudig te verwerken ,geen stof,geen jeukende handen ect..

met vriendelijk groeten

Robertjan Pijpers

06-55384372

Ik zou even de innovatie door de Nanotechniek afwachten. Er zijn ontwikkelingen door een bijzondere behang, dat de stralingswarmte tegenhoud. Super dun behang aan de binnenzijde. Wij kunnen de energietransitie niet oplossen met de huidige beschikbare technieken.

Met vriendelijke groeten,

Bouwkundig ingenieur Henk Zenderink

Beste Seti, 

Als isoleren aan de buitenzijde geen optie is (bijna altijd om esthetische redenen) kan prima aan de binnenzijde worden geïsoleerd. Bij gebruik van een dampdichte isolatie die dampdicht wordt verkleefd is de dampremmende laag nooit een probleem. Kijk voor mogelijkheden en andere voordelen bijvoorbeeld eens in deze brochure over binnenisolatie

Met vriendelijke groet

Eric Linnenbank

 

Hallo Seti, 

het isoleren aan de binnenzijde is geen probleem hoor. Met BLUEDEC al dan niet voorzien van een (prefab) gipsplaat of (prafab) glasvliesweefsel zijn al vele kleine en grote projecten uitgevoerd in de laatste jaren tot grote tevredenheid van de opdrachtgevers. 

kijk maar eens op www.bluedec.nl of mailen info@bluedec.nl

met vriendelijke groet,

Toine 

Het isoleren vanuit de binnenzijde (met name buitenmuren) raad ik ten zeerste af. Niet omdat het niet goed is of omdat het niet kan, maar omdat de uitvoering daarvan dermate secuur plaats dient te vinden dat het onbetaalbaar wordt. Elke wad dient volledig luchtdicht omkleed te worden. Boor je een keer een gat in je Mur: weg dampdichtheid! Kortom voor je buitenmuren is het advies niet van binnenuit te isoleren.

Wanneer je je woning toch beter wilt isoleren zorg dan ten eerste voor HR++ glas dat scheelt al een boel. Vaak kan dit glas in bestaande kozijnen en/of vleugels geplaatst worden.

Isoleer vervolgens de vloer. Bij dergelijke woningen is alleen onder de entree een kelder voorzien en onder de rest van de woning een kruipruimte. Bestaat deze vloer boven de kruipruimte uit een houten balklaag (bijna altijd het geval) gebruik dan Tonzon isolatie met een folie op de grond van de kruipruimte. Dit is de enige juiste en doeltreffende manier om onder een houten balklaag te isoleren. (Rc 3,8!!).

Bij het keldergedeelte kun je vaak volstaan met het isoleren van een strook van het kelderplafond tot circa 1 a 2 m vanaf de buitenmuur.

Het dak is natuurlijk van binnenuit prima te isoleren. Ook hier zorgen voor een dampdicht scherm aan de binnenzijde! Vervolgens mooi afwerken met gipskartonplaten. Let op dat je niet door het dampscherm schroeft!!

Waarom het dak wel en de buitenmuren niet? Het dak is minder gevoelig voor beschadigingen in het dampscherm

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+