BouwProfs

De bouw online verbonden.

Nieuwe Europese norm voor isolatiematerialen die gebruik maken van reflecterend materiaal / aluminium

Voor velen bekend, maar slechts aarzelend erkend: het meten van R-waarden met één of meer reflecterende materialen erop of erin kan niet in een hotbox. Veel isolatiematerialen beschikken over een aluminium buitenzijde. Andere isolatiematerialen werken met meer lagen op basis van reflectie door aluminium. Door strengere isolatie-eisen wordt een reeële waarde steeds belangrijker, óók voor de traditionele materialen. Een "extra" R van 0,39 (0,57-0,18) wordt berekend voor éénzijdige reflectie in een niet-geventileerde spouw van minstens 20mm. Dit is een voorzichtige waarde.
Op Europees nivo wordt gewerkt aan een norm voor de wijze waarop de reflectiewaarde van een materiaal dient te worden bepaald. Daarnaast is een nieuwe werkgroep in het leven geroepen om R-waarden te bepalen van de overgangsweerstanden van reflecterende materialen op lucht en een uniforme meet- en rekenmethode vast te stellen voor meerlaagse isolatiefolies op reflectiebasis.
De resultaten uit deze werkgroep zullen uiteindelijk een einde maken aan alle onduidelijkheid omtrent R-waarden o.b.v. reflectie en een relatieve gelijkwaardigheid aantonen tussen traditionele isolatiematerialen en multifolies.

Weergaven: 122

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+