BouwProfs

De bouw online verbonden.

Op zoek naar constructiebureau voor verduurzamen monumentale panden in Utrecht.

Chris Jorg is in de BouwProfs Loopbaan groep op Linkedin op zoek naar het volgende:

Voor het moderniseren en verduurzamen van diverse projecten aangaande (monumentale) panden en oudere woningen in Utrecht ben ik op zoek naar een oplossingsgericht constructiebureau met ruime ervaring in bovenstaande.

Kunt u Chris helpen aan goede referenties of bent u zelf een constructiebureau die deze uitdaging aan wil gaan? Reageer dan via deze discussie.

Weergaven: 961

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Chris,

 

Je kan contact opnemen met Albert Huijser, hij heeft o.a. de renovatie/verbouwing van paleis Soestdijk gedaan, hij kan je adviseren naar het juiste constructiebureau, kijk voor adres gegevens op www.hupro.nl zelf is hij gespecialiseerd in cultureel erfgoed en rijksmonumenten, heeft o.a. ook bij Rijksgebouwendienst gewerkt.

Zelf heb ik een technisch advies & tekenburo voor klimaattechnische-, elektrotechnische installaties, duurzame energie systemen en loodgieterswerk.

 

Succes,

Arie van Duijvenbode

 

Beste Chris, ons buro heeft al enige tijd geleden de omschakeling gemaakt van zuiver nieuwbouw naar renovatie en functiewijziging van panden en inmiddels ook een aantal interessante projecten uitgevoerd. Wij zijn een Nederlands buro maar halen onze kennis uit Duitsland en dat levert een fikse voorsprong op t.o.v. de Nederlandse markt.

Mocht je interesse hebben neem dan gerust even contact op.

Groet, Marco

Een goed constructie bureau voor zo'n klus is de B2CO uit Ede Richard Fielt. Het is een klein bureau en is binnenkort met 3 mensen die veel af weten van verduurzamen van oudere panden. Zowel contructief als ook passief bouwen weten zij alles van. Ik heb samen met Richard Fielt gewerkt aan een landgoed waarbij het bakkershuisje uit 1700 omgebouwd is tot passiefhuis. Richard denkt echt mee is eenvoudige oplossingen. Ik zag dat het nog niet op zijn site stond. Richard is echt aan te bevelen.

Richard is te vinden via deze link: http://www.b2co.nl/

 

Beste Chris,

 

ik heb in het verleden met erg veel plezier gewerkt met Pieters Bouwtechniek Utrecht. Zij hebben onder andere (voor een andere architect) het gemeentehuis van Utrecht gedaan.

 

contact persoon Fred Scheuders of Jaap Dijks

 

groet,

Olivier Langejan

OOFarchitecten

 

op www.slimlinebuildings.com staan voorbeelden van herbestemming zoals Kraanspoor - constructeur Aronsohn,

Artifort Maastricht (Satijnplus) ; Central Post (van Rossum).

 

Beste Chris

je zou metaalspecials in Wormerveer kunnen proberen dit is een bedrijf die goed met je mee denkt 

telefoon nr: 0756210872 dhr Wim Rothuizen dit is de eigenaar

vriendelijke groeten Kees Kok

www.jck-trade.nl

Chris,

Op dit moment zijn wij voor de grootste woningcorporatie in Amsterdam bezig met haalbaarheidsonderzoeken en het traject daarna om 3500 verhuurbare eenheden per jaar in de markt te zetten. Hier spelen de aspecten verduurzaming, modernisering en waardebehoud/vermeerdering juist een grote rol. Als je interesse hebt, dan maak ik graag een afspraak met je. Mogelijk dat de bijlage voor een deel past bij je wensen. Mocht je aanvullend vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het natuurlijk graag.

 

Groet,

 

Bart Feldberg

Bijlagen:

Beste,

 

We willen u hierbij graag helpen via het concept:Energie besparen van A tot Z binnen 48 uur!

Meer informatie: http://www.isoleerjehuis.nl/energie_besparen

We hebben een databank met diverse bedrijven die u van A tot Z kunnen helpen bij b.v. een label duurzaam advies het maken van een foodprint maar ook advies over zonnepanelen, groen dak etc etc.

We zorgen dat u subsidie aanvragen worden geregeld en dat er goed advies en duurzame producten worden gebruikt.

 

We sturen u graag meer informatie, of maken een afspraak om een en ander duidelijker te maken.

We werken met gespecialiseerde bedrijven locale en landelijk dekkende bedrijven.


Vriendelijke groet

 

Dennis Vogels

www.isoleerjehuis.nl

Neem even contact op via: http://www.isoleerjehuis.nl/contact

De basis van uw plannen moet bestaan uit TONZON vloerisolatie. Deze dubbele aanpak elimineert de toetreding van vocht uit de bodem naar het gebouw volledig dankzij de stevige folie op de bodem van de kruipruimte. De Thermoskussens als vloerisolatie zijn absoluut veilig voor de houten vloeren en tellen met Rc=3,8 m2K/W zeer hoog mee bij de bepaling van het energielabel. De warme, droge vloer is de beste garantie op tevreden gebruikers en een gezond binnenklimaat door significant minder huisstofmijten en schimmel. Dit filmpje >> geeft u in slechts enkele minuten een goed beeld van deze aanpak.

hai Chris,

een goed bouwfysisch en duurzaam adviesbureau is het Nibe. Michiel Haas (tevens hoogleraar te delft) is de eigenaar. check www.nibe.org. wij hebben hun bij een project betrokken om 64 verhuurder amsterdamse school woningen 60 tot 80% energie zuiniger te maken dan de referentie woningen. In dit consortium hebben we tevens een duurzame aannemer betrokken: de Holland Green Building Company Dit is een klein amsterdams bedrijf die opdrachten oppakt tot maximaal 750.000 euro per project. Ze richten zich volledig op het verduurzamen van pre 1940 gebouwen. check www.hgbc.nl.

gegroet, Martijn Winnen 0031 651 836 558

Winnen&Co BV

Beste Chris,

 

Naast constructieadvies waar je om vraagt hebben wij als multidisciplinair bureau ook installatieadvies en bouwkostenadvies in huis. Voor het verduurzamen van oude panden zeker een pre bovenop onze specifieke constructieve kennis. Kijk gerust even op www.iob.nl (beperkte info over jouw onderwerp helaas) of mail even mocht je een verdere kennismaking zien zitten.

 

groet,

Boris

Beste Chris,

Voor (duurzaam) moderniseren, aanpassen, verbouwen en herbestemmen van oudere panden en monumenten kun je het beste even contact opnemen. Ruim 20 jaar ervaring sinds de oprichting van ons bureau in de Hollandse Wijk van Potsdam bij Berlijn. Ook duurzaam toen dat woord nog moest worden uitgevonden en ooit het eerste Rijksmonument in Nederland met een zonneboiler voor water en CV. Het eigenhandig gerestaureerde en verbouwde middeleeuwse pand Haven 66 te Schoonhoven heeft een EPC van 0,79 met maximaal hergebruik van materialen. Zie ook www.haven66.nl  Binnenkort gaan we ons derde monumentenpand eigenhandig restaureren.

www.monumentenzorginterieurarchitectuur.nl

Vriendelijke groet,

Theo Elsing

Nederlands Adviesbureau Monumentenzorg

Interieurarchitectuur

Haven 66

2871 CR Schoonhoven

tel/fax 0182 386975

mob. 06 51332651

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+