BouwProfs

De bouw online verbonden.

Op zoek naar duurzame verharding voor buitenruimtes. Wie heeft tips?

Manon Nederpel is eigenaar van YourGarden Tuinontwerp & Advies. In de BouwProfs groep op Linkedin stelt zij de volgende vraag:

Ik ben op zoek naar een duurzame (in breedste zin van het woord: dus liefst C2C) en zeer glad af te werken verharding die te gebruiken is in buitenruimtes. Wie heeft er tips???

Ik heb eigenlijk 2 vragen:
1. Ik ken de rubberen gietvloer (veel gebruikt bij speeplaatsen). Maar vraag me af hoe duurzaam/milieuvriendelijk een dergelijke vloer is. Kan iemand mij daar meer over vertellen?

2. Kent iemand nog goede alternatieven? Ter info: Ik wil het product inzetten om strakke, gladde (niet rechte) looppaden te maken.

Heeft u tips en adviezen voor Manon? Reageer dan via deze discussie.

Weergaven: 995

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Manon,

 

Mosa verkoopt schitterende tegels, die C2C Zilver gecertificeerd zijn. Bovendien hebben ze zelfs verschillende vlakke tegels een antislipwaarde van R10. Dit maakt ze geschikt om buiten te leggen en op te lopen bij regen bijvoorbeeld (of in de douche natuurlijk). Ook zijn er de relief tegels met een nog hoger antislipwaarde R11. Ook deze zijn C2C Zilver gecertificeerd. Meer info op www.mosa.nl.

 

Gegroet,

 

Cris Caanen

Beste Manon,

Je zou gebruik kunnen maken van gewapende monolithisch afgewerkt betonvloer eventueel met toeslag van puin-granulaat met een epoxy afwerklaag. Maar ik ben het met Ron eens de veiligheid van verkeersdeelnemers, voetgangers of anderszins, moet te allen tijde gewaarborgd zijn. Het mag niet zo zijn dat bij de eerste de beste regen of hagelbui de plaveiing veranderd in een levensgevaarlijke glijbaan. Het probleem is op te lossen door in de epoxy-laag antislip korrels op te nemen. Zoek contact met erkende vloerenlegger voor advies en vraag ook naar de garantie m.n. de hechting tussen betonvloer en epoxy-laag is van belang.

Succes

niet moeilijk:

Zeer duurzaam is graniet (of elke andere hardsteensoort, gezoet of licht gepolijst.

e.e.a. ligt natuurlijk aan het doel, dat staat er niet bij.

Op een werkbezoek kwam ik nog iets anders tegen. Rubberen vloerbedekking gemaakt van autobanden en bumpers etc. Het lag wel binnen, maar ik zie geen reden waarom dat niet buit gebruikt kan worden. Even gogelen voor een merk oid..

Succes, laat even weten wat de functie moet worden?

Handelsonderneming G Verschuur kan u betontegels leveren tot een afmeting van 100x100 cm zodat grote delen ineens bestraat kunnen worden .

Als het om grote oppervlakten gaat kunnen we ook een tegel maken in de maat die u wenst .

Betontegels zijn modern , duurzaam ,slijtvast en hebben een stoere uitstraling .

 

Ziewww.hgvl.nl 

Gr Gerard Verschuur.

 

Bijlagen:

Manon

Kijk eens op http://www.zoontjens.nl/ Zij zijn van oorsprong een betonfabriek, maar zijn al heel lang op een duurzame manier bezig geweest. Het zit dus in hun genen.

Dat bestaat nog niet glad en buiten en C2C en dat zal ook niet zo snel komen.

De rode tegels die normaal gesproken in tuinen gebruikt worden zijn behoorlijk C2C.,zo ook natuursteen.

Het rubber is er op de rol en per tegel en is van gerecyclede rubber banden.

vr.gr.rob bos eco-logisch

Voor de groene grasliefhebbers die toch duurzaam willen 'verharden' is wellicht een Donordak iets;

http://www.dakdokters.nl/groendak/het-donordak

 

Hallo Manon,

Gladde vloeren en veiligheid? Dat is misschien een lastige combinatie voor Buitenruimte.

Kijk eens op http://www.kijlstra-bestrating.eu/ voor info (Ook voor natuursteen van Michel Oprey).

Leveren producten onder DuBo-keur en de laatste innovaties zijn H2O design producten en Reflexstone reflecterende stenen.

Zie ook http://www.kijlstrabestrating.blogspot.com/ 

 

Groeten,

Piet

 

Iedereen bedankt voor de reacties. Enkele punten ter verduidelijking. Met glad afgewerkt bedoel ik uiteraard niet dat het valpartijen moet opleveren bij regen of überhaupt te glad. Ik had dit zo geschreven, omdat de verharding bij een verzorgingstehuis wordt neergelegd. En deze dus heel strak moet liggen. Een minimale oneffenheid maakt dat de bewoners zullen vallen. Verder zal de verharding in paden worden gebruikt met heel veel rondingen. Dus grote betontegels passen hier niet. Klinkers en kleine tegeltjes geven een te grote kans op oneffenheid. Moeten we de looppaden dan toch asfalteren?? Of zijn er alternatieven

Hoi Manon,

 

heb je wel eens aan keramiek gedacht? zie de site http://www.cottodeste.it/Progetta.aspx?lang=2 keramiek kan je in tegels danwel platen van rond de 3 bij 1 meter verkrijgen! super strak, slijtvast wat wil je nog meer?

 

als het goed in de specie wordt gelegd heb je een top product!

 

keramiek dien ik nog op mijn site toe te voegen, voor overig aanbod zie www.ruymzichtnatuursteen.nl

 

Gr. Dennis

 

Hallo Manon, Al eens gedacht aan een combinatie van beton met microcement of microbeton, zeker duurzaam, zeker vernieuwend kan zowel in eco-uitstraling als minimalistisch.

ik hoor het graag als je wat meer wilt weten.

Met vriendelijke groet,

Ronald Bosma

Decocement

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2022   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+