BouwProfs

De bouw online verbonden.

PE isolatie aanbrengen op dunne halfsteens binnenspouwblad, wat zijn de voor- en nadelen?

Er staan in dit land veel woningen met een halfsteens binnenspouwblad. Je zou ze kunnen isoleren door tegen deze betrekkelijk dunne halfsteens binnenspouwblad PE-isolatie aan te brengen. Wie heeft daar ervaring mee? Wat zijn de risico's daarvan?

Deze vraag is gesteld door Luuk van der Werf in de BouwProfs Linkedin groep. Wil je zelf een vraag stellen op BouwProfs? Doe het dan hier.

Weergaven: 474

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Je bedoelt misschien PS-isolatie ?

Dat kan natuurlijk en dat wordt op grote schaal al gedaan in NL en al veel langer in Duitsland.

natuurlijk met een weersbestendige stuclaag en goed onder het maaiveld, waterdicht aangewerkt.

Extra aandacht voor kozijnen, gevel doorvoeren en onder/achter de goot.

Toch is het verwijderen van het buitenblad en aanbrengen van gevel isolatie niet vanzelfsprekend , want de isolatie moet supervlak aansluiten (<5mm) tegen de buitenkant van het binnenblad. En daar zitten vaak speciebaarden aan.

Pu is op zich  een  goede dampdichte isolatie,  maar erg duur t.o.v. EPS. EPS is ook dampdicht en  goed isolerend. Maak niet de fout door PIR toe te passen,  Ik  heb recent van een dak volgezogen PUR platen verwijderd.

Ik zou  niet massief werken. Zorg voor een minimale spouw tussen isolatie en muur. Gebruik voor afstandhouders plastic materiaal. Zorg dat het eventuele water dat zich kan verzamelen op binnenzijde muur naar beneden kan lopen en weg kan door bv open stootvoegen. 

Winddruk in combinatie met regen kan water door halfsteens muur naar binnen drukken. Door goede isolatie zal de  muur nat blijven en niet meer opdrogen.

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2020   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+