BouwProfs

De bouw online verbonden.

Uitnodiging voor deelname aan de NEN normcommissie NEN 8060.

Een uniforme, eenduidige en betrouwbare opnamemethodiek en rapportage zijn van belang voor zowel de koper als de verkoper van een woning. Zeker in een gespannen woningmarkt is ‘weten wat je koopt, weten wat je verkoopt’ van belang om onaangename verassingen en juridische geschillen te voorkomen.

Meer eenheid in het opnemen van woningkeuringen.

Bouwkundige inspectiebureaus werken nu met verschillende protocollen en methoden voor het opnemen van een woningkeuring. De Brancheorganisatie van Bouwkundige Inspectiebureaus (BBI) heeft eerder het initiatief genomen om hierin meer eenheid te brengen door binnen NEN de NTA 8060 op te stellen. Doel is om de reproduceerbaarheid en herhaalbaarheid van de keuringen te verbeteren, mede naar aanleiding van de constatering dat de resultaten van een keuring van een woning door verschillende keurders sterk van elkaar kunnen afwijken.

NTA 8060 als NEN norm

De NTA 8060 wordt vrij breed gebruikt en is binnen de bij BBI aangesloten bedrijven standaard. Dit is ook de methode op basis waarvan keurders kunnen worden opgenomen in het Sertum register.

Met VastgoedPro, dat het keurmerk ‘Vakkundig Gekeurd’ voert, is afgesproken dat de NTA 8060 de basis vormt voor dit keurmerk. Daarbij willen BBI en VastgoedPro de NTA omzetten in een NEN-norm, de NEN 8060. Hiervoor wordt een commissie opgetuigd.

Meedoen aan de NEN normcommissie

Ben je een belanghebbende partij? Dan ben je van harte uitgenodigd om je  op te geven als deelnemer aan de NEN normcommissie. Ook als je vindt dat je belanghebbende partij bent maar niet wilt deelnemen, Is het interessant om te horen waarom.

Je kunt daarvoor contact opnemen door een mail te sturen naar Saskia Schulten. Je kunt haar ook bellen op 015 - 26 90 324. 

Aan deelname aan de NEN normcommissie zijn kosten verbonden afhankelijk van de aard van je organisatie, de rol die zij speelt bij de uitvoering van bouwtechnische woningkeuringen en het uiteindelijke aantal deelnemers in de commissie. In overleg met alle deelnemers wordt de uiteindelijke verdeling van de kosten vastgesteld.

Weergaven: 475

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+