BouwProfs

De bouw online verbonden.

Ed Veldhuizen is directeur bij Integraal Onderhoud & Integraal Kozijnen. Ed heeft in de BouwProfs groep op Linkedin de volgende vraag gesteld, kan jij hem helpen aan advies?

Voor een inmiddels uitgevoerd project geef ik een garantie van 10 jaar. De opdrachtgever heeft een externe adviseur die voor hem tussentijdse en eind opleveringen uitvoert (was vooraf al bekend). Nu het werk gereed is beweert de externe adviseur dat wij deze garantie niet kunnen waar maken? De opdrachtegever wil nu dat het werk geheel opnieuw wordt uitgevoerd, kan dat zomaar?

Ik heb de klant en de externe adviseur nu herhaaldelijk gemeld dat ik achter ons werk sta en dat wij gewoon de garantie van 10 jaar garanderen, en dat ik het onzin vind mijn werkwijze te veranderen omdat een adviseur hier niet bekend mee is.
Ik wil deze kwestie zo snel mogelijk opgelost hebben maar voel er weinig voor het gehele werk opnieuw uit te voeren, wat zijn mijn rechten in deze?

Help Ed en geef hem advies via deze discussie.

Weergaven: 1212

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Ed,

De (niet verzekerde) garantie kun je per definitie waar maken want die garantie bestaat uit een velletje papier. Hiermee zal het project opgeleverd worden. Of jij en/of jouw organisatie die garantie waar kan maken, is een ander verhaal maar dat had de opdrachtgever vooraf moeten vaststellen. Tenzij anders overeen gekomen zou ik ook geen verzekering met garantie verstrekken, kost extra en de opdrachtgever betaalde daar waarschijnlijk niet voor. 

Formeel gezien is je positie niet zwak, zakelijk misschien lastig en de juridische kant duurt lang en is niet erg toegankelijk. 

Hallo Ed ,

Ik heb een advies en expertise buro en ben bekend met de problematiek. Ik ben lid van de Ned .Ver. Bouwkosten. Deskundige NVBK  dus ook bekend met het maken calculaties. zie : www.dewitexpertise.com

Recent ben ik benoemd door de rechtbank als deskundige in een rechtzaak.

Verder heb ik een aantal geassioceerde experts om mij heen verzameld in de loop der jaren.

Mocht de zaak toch ingewikkelder blijken dan nu aangegeven dan heb een heel goede -en onafhankelijke - mediator ter beschikking.

Ik reken voor een dagdeel € 350.-    Kennismakingsgesprek  is gratis.

vr groet ,

Hans de Wit

dewitfunderingen@xs4all.nl

06-54907214

als er tijdens de bouw problemen zouden zijn geweest, waarom heeft de desbetreffende adviseur/bouwbegeleider er direct niet wat van gezegd.Dan kun je er nog op anticiperen, nu alles klaar is begint het beklag.Naar mijns inziens geen goede adviseur.Weg gegooid geld! Nu word het een geschil, met allen maar verliezers.  vrgr Richard Kindermann

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+