BouwProfs

De bouw online verbonden.

Voor een nieuw te maken aanbouw aan een typisch 'zaanse woning' ben ik op zoek naar goede isolatie die zo min mogelijk milieu belastend is en die een hoge isolatiewaarde heeft. Een deel is spouwmuur (spouw max 100mm maar liever 80), deel is houtbouw (topgevels en sporenkap)

 

Welk merk en type raden jullie aan en waarom.

 

alvast dank.

Weergaven: 1070

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Unger Diffutherm, dampopen, goede isolatie van natuurlijk materiaal, een op elkaar afgestemd systeem, mits aangebracht door een vakman garantie tot 15 jaar. NaturePlus label en desgewenst Dubo keurmerk. Van spouwmuurisolatie raden we af.

 

In principe moet je altijd eerst naar de gevel en omstandigheden kijken voor een fatsoenlijk advies. Meer info?

www.ecoscala.nl

 

Met vriendelijke groeten

 

B. Bouwman

 

 

Bedankt Beate, ik heb gezocht naar unger diffutherm maar kan zo de isolatiewaarde niet vinden en van wat ik lees is het meer geschikt voor andere toepassingen (buitengevelisolatie met stuc).

 

Uiteraard moet je kijken naar de gevel en de omstandigheden maar ik wilde graag wat verder kijken dan standaard rockwool te bestellen (uiteraard type passend bij de opbouw van de constructie). Daarvoor ga ik graag af op ervaringen die men heeft opgedaan. Ik hoor graag waarom iemand voor een bepaald type isolatie heeft gekozen en waarom.

Hallo Astrid,

misschien toch de moeite waard om even contact op te nemen. Unger brengt producten op de markt die uitermate geschikt zijn voor na-isolatie van binnenuit van monumenten en historische gebouwen zonder de onderliggende gevel te beschadigen. Het is isolerend, dampopen en reversibel. Daarnaast is het arbeidsbesparend, omdat veel minder arbeidsgangen nodig zijn. We hebben voor architecten uitgebreide documentatie met detailoplossingen.Op de site vindt je ook de downloads over alle technische aspecten: www.unger-diffutherm.de (onder udi-service).

 

Naast dit beproefde systeem zijn er natuurlijk veel meer producten: houtvezel, vlas, hennep, schapenwol, gerecyclede textiel, stroplaten etc.die in combinatie met leem zowel voor goede isolatie als ook voor een gezond binnenklimaat zorgen. We hebben vergelijkende overzichten van materialen,met elk hun voor-en nadelen, isolatiewaardes etc.

 

Onze ervaring met de keuze van materialen uit zicht van consumenten heeft ook te maken met opgedane kennis,soms emotie, maar nog steeds vaak met prijs. Regelmatig gaan vooroordelen nog voor kennis. Geleidelijk zien we dat daar verandering in komt. De echte vakmannen weten ook de voordelen van luchtdichte, maar dampopen gevels (die in buurlanden op basis van hun ervaringen met ander materiaal steeds meer toegepast worden) te waarderen.

Vooral in renovatie van bestaande huizen (na-isolatie) speelt dit ondertussen ook in NL. Voor de energetische sanering heeft  een buitengevelisolatie de voorkeur,maar dat is niet in alle gevallen even gemakkelijk toepasbaar of wenselijk.

 

groet,

 

Beate Bouwman

ecoScala

Soesterbergsestraat 127

3768MB Soest

T. 035-5238900

 

www.ecoscala.nl

Wat is bij jou een hoge isolatiewaarde Astrid?  Moet er een bepaalde R waarde behaald worden?

Een deel is spouwmuur;   wat voor ruimte heb je bij het overige deel en hoe is dat geconfigureerd?

 

Groet, George

Kijk eens voor een overzicht van Greenworks Producten op http://www.raabkarcher.nl/Duurzaamheid/Greenworks

 

Hier staat een overzicht van "Groene" producten (ook islolatie) die aan huidige en toekomstige regelgeving voldoen.

 

Wat betreft isolatie zijn er een aantal merken die met een deel van hun producten voldoen..nl: Isover, Isovlas en Kinspan.

 

Voor meer info kan je even contract zoeken met een Raab Karcher vestiging in de buurt.

 

Succes,

 

Barry

 

------------------------------------NB-----------------------------------

RAAB KARCHER IS MET GREENWORKS GENOMINEERD VOOR DE DUBO AWARD!! WE KUNNEN UW STEM HARD GEBRUIKEN!!

 

Kijk eens bij de firma Pavatex, dit is een goed isolerend materiaal en blijft ook ademen.

Goede isolatie voor restauratie en renovatie.

Beste Astrid,

Je kunt overwegen om Metisse Isolatie te nemen. Check gerust de site www.isolatiemetisse.nl Deze Isolatie is voor 100% gemaakt van gereycled textiel en heeft een zeer hoge isolatie waarde. Bijkomend voordeel is dat het ook een zeer goede akoestische isolatie heeft. Dit product heeft het Dubo keurmerk. verschillende diktes zijn leverbaar op rol en plaat.

Met vriendelijke groet,

Ed Adriaans

Beste, Zonder reclame te maken voor fabrikanten. De hoogste isolatiewaarde is te behalen met resolschuim. Helaas de combinatie van ecologisch/hernieuwbaar en super isolerende waarden - meestal kunststofschuimen vraagt een keuze.

 

 

Denk eens aan isolatie met Biofoam(pearls)

100% Biobased, C2C gecertificeerd en zeer goed bestand tegen de vochtige omgeving in de Zaanse regio.

Ook voor de isolatie van spouwmuren.

De woning moet wel eerst bekeken worden.

Het op voorhand afraden van spouwmuurisolatie duid slechts op een gebrek aan kennis op dat gebied.

 

Groet Frank

Bedankt voor de reacties en suggesties. Ik ga de verschillende opties onderzoeken om een goede keuze te kunnen maken. Groet, Astrid

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+