BouwProfs

De bouw online verbonden.

Wie is er in deze tijd nog bezig met de nieuwbouw van een bedrijfspand?

Van de woningbouw is het algemeen bekend dat deze in het slop zit. Er is geen verschuiving meer in de markt en daardoor stagneerd alles. Onzekerheid bij huizenkopend en verkopend Nederland en de terughoudendheid van banken spelen speelt iedereen parten.

Ondanks de recessie wordt er toch nog redelijk wat gebouwd op de bedrijventerreinen in het land. Zijn dit projecten die al voor de crisis zijn ingezet of zijn er ondernemers die de recessie goed doorstaan en nog durven te investeren? Worden er ook projecten uitgesteld of juist weer opgestart omdat de prijzen gunstiger lijken te worden?

Ik benieuwd naar de reacties van ondernemend en uitvoerend Nederland. Wie is nog druk bezig met plannen maken en wie heeft er al met uitstel te maken (gehad). Heb je je opdrachtgever kunnen overtuigen om door te gaan of is het korte termijn visie door de onzekerheid?

En u als opdrachtgever: waarom heeft u in deze tijd juist wel doorgezet met de bouwplannen voor een nieuw bedrijfsgebouw?

Ik wil met deze discussie graag bereiken dat ondernemend Nederland elkaar kan helpen door ervaringen uit te wisselen en hiermee een ander op het juiste spoor kan zetten.

Meino Weening
Ontwerp- en Tekenbureau Uitgetekend

Weergaven: 83

Hierop reageren

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2024   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+