BouwProfs

De bouw online verbonden.

Hans Janssen werkt bij Janssen Bouw Helden als manager New Business, C2C & Sustainability. In de BouwProfs groep op Linkedin is hij op zoek naar een bouwprof die hem het volgende kan leveren:

'Ik ben op zoek naar een bedrijf dat me een LICHTblauwe monolitische betonvloer kan leveren, door en door gekleurd. Wie kent een goede partij?'

Geef je reacties aan Hans door via deze discussie.

Weergaven: 1960

Hierop reageren

Berichten in deze discussie

Beste Hans,

Schipper Vloeren uit Apeldoorn zie ook www.schipper.nl

met vriendelijke groet,

Alwin Linthorst.

Misschien kan Concrex iets voor je betekenen? http://www.concrex.nl 

Laatst eens daar binnen geweest voor een netwerk bijeenkomst. Doen veel leuke dingen met beton.

U zou eens contact op kunnen nemen met Kempen bedrijfsvloeren uit Bergeijk (www.kbvloeren.nl).  Die kunnen u vast helpen aan een door en door gekleurde vloer.

Veel succes

Richard Zeinstra
Artitec bv (www.artitec.com)

www.microcement.nl

aardige mensen, goede service, prachtig product! suc6!

Hans,

Grote kans dat u geholpen kan worden door ABC beton in geleen.

Indien u ook op zoek bent naar een goed adres voor prefab dan hou ik onszelf aanbevolen. zie www.nipabv.eu

 

Succes en ik hoop dat u wat hebt aan de tip.

 

Pascal Nieling

Hallo Hans,
Je moet dan zeker even contact opnemen met Eric Hilster van Ashford Formula (050-5011823).
Naast kleuring heeft hij ook goede nabehandelingen voor de vloer om de kwaliteit te verhogen.
Kijk ook maar even op www.ashfordformula.nl
Succes, Richard

Hoi Hans,

 

De toplaag instrooien met een gekleurde toeslag is mogelijk. Dit toeslagmateriaal op kleur heeft echter een andere kwaliteit. Let hierop bij een chemisch belaste vloer. Als het alleen esthetisch is gaat dit waarschijnlijk goed.

Hans,

Je kan het eens proberen bij Loos Betonvloeren in Obdam. Goede partij waar wij veel mee werken.

http://www.loosbetonvloeren.nl/ Neem dan ff contact op met Dirk Loos.

groet Niels

Hey Hans,

wij van Concrete Fashion , www.concretefashion.nl , zijn gespecialiseerd in beton te intregeren in design. Vanuit de betonvloeren kregen wij steeds meer vragen over woonbeton , schoon beton , enz. Op zich was dit nog niet zo problematisch en zag er in het begin fantastisch uit. Na een half jaartje kwamen de klachten omtrent het vervuilen van deze toepassingen. ( wij stuurden de klant door naar H.G. , Moeller stone care of Jutan) om de vloeren te beschermen. De plaatselijke schoonmaker had ook nog wel iets en de rapen waren gaar. Een vieze betonvloer die met geen mogelijkheid bevredigend te reinigen is. Hier zijn wij voor naar de World of Concrete in Vegas gegaan om deze antwoorden te bemachtigen en hebben sindsdien eigen metoden om vloeren adequaat te beschermen en zelfs te garanderen dat deze zonder onderhoud minimaal 5 jaar mooi blijft. 

Lichtblauw is geen gangbare kleur en heb maar een paar fotoos van, echter er staan genoeg fotoos op de site met kleur Het geheel kleuren van beton heeft geen nut daar de kleur in het beton toch vergaat. Dit gezien bij weggooien oude monsters voor klanten. Als deze breken op de stort zijn deze grijs aan de binnenkant. Meerprijs bij door en door kun je beter gebruiken voor een betere nabehandeling. Bij verregaande intresse maken wij altijd monsters voor de klant om te beoordelen. 

Hoop zo je intresse gewekt te hebben ,

Groetjes Patrick Vos

Team Concrete Fashion, your fashion in concrete.

Schipper en Engelen zijn goede suggesties.

Met door en door gekleurd monolitisch afgewerkt zal de principaal denk ik bedoelen dat de slijtlaag door en door en door gekleurd moet zijn en niet het constructieve deel. Dan dient het vloerenberdijf de betonvloer te storten en bij het instrooien van de slijtlaag circa 4% cementverf op het cementgewicht aan het zand en cement toe te voegen. De kleur ziet u dan mooi egaal verschijnen bij het pleisteren. Ik adviseer wel een proefvlak te laten maken voor uw opdrachtgever. Na acceptatie kan dat proefstuk dan de vuilcontainer in.

Zoals opgemerkt door concrete fashion is lichtblauw wel een bestaande cementpigment maar deze is helaas niet stabiel en zal daardoor afnemen. Dat verschijnsel kennen we ook van zwarte beton die verkleurt door de vorming van vrije kalk aan het oppervlak.

Ik zou daar de opdrachtgever wel op wijzen om later niet aansprakelijk te worden gesteld voor non-conformiteit. Het kan zijn dat u op een onbewaakt ogenblik op dit terrein deskundig wordt verondersteld en u geacht wordt te waarschuwen.

veel succes

technocentrum vloeren

ing. p.j. de vries

Beste Hans,

 

Zeker gezien de reactie van Ing. de Vries kan je misschien ook even kijken naar Marmoleum als alternatief. De vloer is door en door gekleurd, gecertificeerd met een C2C Silver certificaat en heeft (vooral met ongelaste naden) de uitstraling van een gietvloer. Kijk bvb eens naar Marmoleum Fresco Blue Haven 3828 of Marmoleum Unexpected Nature 3569 Ice Rain. De vloer is bovendien gegarandeerd kleurecht en heeft een levensduur van zeker 20 jaar.

 

Beste meneer Janssen,

Wij zijn een bedrijf gespecialiseerd in het veredelen van monoliet afgewerkte betonvloeren, door deze te slijpen en polijsten. Monoliet afgewerkte vloeren zijn stofarm maar nooit stofvrij en behouden altijd een bepaalde mate van poreusiteit.
Met behulp van diamant ingelegde segmenten verdichten wij in meerdere stappen het oppervlak waardoor de vloer stofvrij wordt, aanzienlijk minder vlekgevoelig is, zeer krasvast blijft en gemakkelijk te onderhouden is.
Om een monolietvloer 'gebruiksvriendelijk' te maken worden er veelal wassen, sealers coatings en dergelijke over betonvloeren aangebracht maar in theorie brengt men dan een product aan over de betonvloer welke vele malen zachter is dan het beton zelf. Zonde vinden wij.. wanneer er ook de mogelijkheid bestaat om een betonvloer mechanisch te verdichten.
Tussen de stappen door, waarvan wij van een grove naar steeds fijnere diamantkorrel over gaan is het mogelijk om een standaard grijze betonvloer te kleuren met een kleurpigment opgelost in water of oplosmiddel. Het pigment dring dusdanig diep in de vloer dat deze er beslist niet afgelopen kan worden.

Op onze website treft u onder de tab 'Portfolio' voorbeelden van een geslepen, gekleurde en gepolijste betonvloer. Lichtblauw hebben wij op voorraad en met genoegen maken wij een sample.

 

Vriendelijke groeten,

 

Daine Ender
Brilliance Concrete Polishing B.V.

http://www.brilliance-bv.nl/

 

Antwoorden op discussie

RSS

Wie zijn lid van BouwProfs?

© 2021   Gemaakt door Michel Eek.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden

Google+